Investiție majoră în modernizarea Azomureș

26.08.2015

Compania Azomureș comunică, prin intermediul unui comunicat de presă, o investiție de 240 de milioane de euro în modernizarea cea mai recentă a întregului combinat. Astfel, în luna noiembrie compania va celebra la Târgu-Mureș finalizarea procesului de modernizare.

În urma investițiilor pentru modernizare efectul direct al procesului are ca efect reducerea emisiilor în mediul înconjurător, creșterea capacității de producție cât și îmbunătățirea calității produsului finit.

Conform Azomureș proiectul a constat în modernizarea instalației de producere a Ureei, modernizarea instalației de Amoniac III și Amoniac IV. Pe lângă acestea Azomureș a construit și o nouă instalație de tratare a apelor industriale. Noile instalații ale Azomureș vor intra în proces de funcțiune în luna decembrie a anului curent.

Pe deasupra, procesul de retehnologizare a platformei Azomureș va asigura încadrarea în normele legale de mediu care vor fi aplicate începând cu luna ianuarie a noului an.

Conform comunicatului de presă remis actualul acționariat al Azomureș a desfășurat în decursul a 3 ani o investiție de 6 ori mai mare decât investițiile realizate de fostul acționariat al companiei pe parcursul a 14 ani. Cât despre strategia sa de business Azomureș urmează politica Ameropa pentru atingerea țelurilor economice și sociale, având ca scop dezvoltarea durabilă.

Azomureș este cea mai importantă companie românească ce produce îngrășăminte, fiind un partener de încredere pentru fermierii din România. Cu ajutorul produselor oferite de Azomureș sectorul agricol din România a primit un aport major pentru dezvoltare durabilă, astfel încât, pentru viitor segmentul agricol să devină un pilon economic important la nivel autohton.

Azomureș sprijină acțiunile în folosul comunității manifestând o preocupare constantă pentru mediul înconjurător. Astfel, compania Azomureș se află în topul celor mai moderne și eficiente combinate ce produs îngrășământ la nivelul Europei.

 

Citiți și despre: