Stiri: Sanatate

Centrul de Arși Grav de la Tg. Mureș

Investiţie de 65 de milioane de lei pentru Spitalul Bagdasar-Arseni

07.05.2021

Investiţie Spitalul Bagdasar-Arseni. Ministerul Sănătăţii anunţă o investiție de peste 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” București. Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni București»”.

Investiţie Spitalul Bagdasar-Arseni. Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat. Acestea vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

8.000 de intervenții chirurgicale pe an

Investiţie Spitalul Bagdasar-Arseni. În fiecare an, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi) ce abordează întreaga patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” se menţine ca centru de referinţă naţională în:

  • neurochirurgie pediatrică
  • chirurgie spinală
  • chirurgie hipofizară prin abord transfenoidal
  • chirurgia epilepsiei
  • cercetare fundamentală în neuroștiinte
  • recuperare neuromusculară

Citeşte şi Spitalul Regional de Urgență Iași, o investiţie de 250 milioane de euro. Când va fi finalizat?