Stiri: Sanatate

Investiții Antibiotice Iași.

Antibiotice Iași a ales Banca Europeană de Investiții pentru finanțarea investițiilor

02.11.2023

Investiții Antibiotice Iași. Compania Antibiotice a anunțat faptul că prin Decizia Directorului general nr. 217/6993/29.09.2023 a fost nominalizată echipa de lucru pentru realizarea procedurilor și activităților necesare achiziției serviciilor de finanțare, cu următoarea componență: Ștefania Alexandru – Director Planificare și Marketing Strategic, coordonatorul echipei, Mihaela Nițu – Manager Financiar, Liviu Vatavu – Director Juridic și Guvernanță Corporativă, Sebastian Costea – Manager executiv Investiții și Proiecte Strategice.

Investiții

Echipa a analizat cea mai eficientă dintre cele trei oferte bancare primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank și Banca Europeană de Investiții în vederea încheierii unui contract de 25 milioane de euro din care suma de 115.098.845 lei pentru proiectul de investiții “Capacitate de producție, ambalare și depozitare produse sterile, soluții și topice” care face obiectul Acordului pentru Finanțare nr. 538/17.05.2023 al Ministerului de Finanțe.

”Facem cunoscut că grupul de lucru a selectat propunerea Băncii Europene de Investiții care a avut oferta cu cele mai puține costuri multianuale. Un aspect important în evaluare a fost și faptul că Banca Europeană de Investiții nu a solicitat pentru acordarea finanțării garanții imobiliare sau mobiliare.

Grupul de lucru de planificare strategică și managementul performanței a analizat concluziile echipei de evaluare a ofertelor pe data de 12 octombrie 2023 și le-a propus Consiliului de Administrație, care în data de 18 octombrie 2023, cu unanimitate de voturi a aprobat cea mai bună ofertă, respectiv oferta Băncii Europene de Investiții”, spun reprezentanții Antibiotice Iași.

Investiții Antibiotice Iași. Programul “The Future Together 2023-2030”

Compania mai precizează că în contextul în care Adunarea Generală a Acționarilor din data de 30.10.2023 a împuternicit Directorul General al companiei să încheie un contract în valoare de 25 milioane de euro și având în vedere faptul că oferta cea mai avantajoasă este oferită de Banca Europeană de Investiții, Antibiotice anunță că până la mijlocul lunii noiembrie 2023 va avea loc semnarea contractului de creditare pentru finanțarea programului de dezvoltare al companiei “The Future Together 2023-2030”.

Citește și Antibiotice Iași câștigă o nouă licitație în Marea Britanie