Stiri: Companii

Piata imobiliara in 2021

Investiţii Black Sea Fund 2021: 15-20 milioane de euro

27.03.2021

Investiţii Black Sea Fund 2021. Fondul de investiţii axat pe tranzacţii cu companii mici şi mijlocii, Black Sea Fund, are în plan, în 2021, să investească între 15-20 de milioane de euro în finalizarea a trei sau patru tranzacţii. Fondul ar putea încheia două dintre tranzacţii în această vară.

Cele două tranzacţii au în vedere:

  • unul dintre cei mai mari jucători de mobilitate urbană
  • o companie de produse de divertisment

“Discuţiile foarte avansate pe care le avem sunt cu companii din domenii total diferite: o companie este dintr-o zonă high-tech, avangardistă, în timp ce cealaltă provine dintr-un domeniu mai degrabă clasic, de producţie. Astfel, vrem să subliniem din nou faptul că suntem un fond care se uită către achiziţii în segmente diverse de activitate, iar flexiblitatea noastră cu privire la sector şi structură (investiţii în pachete majoritare, minoritare etc) este foarte mare”, afirmă Matei Păun, co-fondator al Black Sea Fund.

Investiţii Black Sea Fund 2021. Alte trei companii

De asemenea, fondul este în negocieri cu alte trei companii cu care ar putea finaliza tranzacţii în următoarele 12 luni. Două dintre companii sunt din domeniul sănătăţii. Cea de a treia este un furnizor de servicii IT (automatizare).

Black Sea Fund este un fond creat de Arin Ion, Matei Păun, Cornel Fumea şi Adrian Vasile. Fondul este interesat în special de companii mici şi mijlocii. Investiţia per companie este între trei-opt milioane de euro. Per total, fondul deţine un buget total de investiţii de 43 de milioane de euro.

Investiţii Black Sea Fund 2021. Domeniile vizate

“Ne uităm mai ales la domenii precum cel al sănătăţii, IT/tehnologie, segmentul serviciilor, dar şi la producători de bunuri industriale sau de larg consum. Companiile cu care purtăm discuţii au în general poziţii foarte bune pe segmentul lor de piaţă şi vizează să atingă poziţia de lider la nivel naţional. De asemenea, în anumite cazuri, au planuri de extindere regională sau globală. Cea mai mare problemă pentru un fond de investiţii este să nu aibă în ce investi banii în mod profitabil şi sustenabil pe termen mediu şi lung. Însă, în prezent, este o perioadă foarte bună pentru tranzacţii, în ciuda crizei sanitare şi constrângerilor de zi cu zi pe care le trăim cu toţii. Astfel, contextul economic rămânând favorabil, mai ales că pentru unele sectoare pandemia de Covid-19 a creat oportunităţi de accelerare a creşterii organice sau de consolidare”, adaugă Arin Ion, co-fondator al Black Sea Fund.

Portofoliul Black Sea Fund I este format din investiţii în companiile:

  • Intermedio General Group SA (Theta)
  • Clinica Dentară SA (DigiRay)

Citeşte şi Programul Noua Casă începe astăzi. Ce bănci vor acorda credite?