Stiri: Constructii

Investitii Cesarom 2021

Cesarom va investi 2 milioane de euro, în 2021

21.05.2021

Investiţii Cesarom 2021. Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca Cesarom, format din companiile Sanex şi Lasselsberger, a înregistrat în 2020 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent. În acelaşi timp, profitul grupului s-a dublat. Pentru 2021, compania estimează o creştere a cifrei de afaceri cel puţin egală cu cea din 2020.

Volumul de gresie şi faianţă vândut în 2020 s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătraţi, în creştere cu 4% faţă de anul 2019.

Investiţii Cesarom 2021. 2 milioane de euro

În 2021, Lasselsberger Ceramics România mizează pe continuarea investiţiilor în liniile de fabricaţie de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, planificând investiţii de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creşterea calităţii produselor, eficientizarea activităţii logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare şi diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

Exporturi

Exportul de produse a atins anul trecut nivelul înregistrat în 2019 şi reprezintă circa 5% din cifra de afaceri totală. Cele mai dinamice pieţe externe pentru companie rămân în continuare:

  • Austria
  • Bulgaria
  • Cehia
  • Islanda
  • Republica Moldova
  • Suedia
  • Ungaria

Investiţii Cesarom 2021. Anunţul făcut de conducerea companiei

„Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele Cesarom fiind pe un trend crescător. Această majorare va fi susţinută şi de expansiunea construcţiilor noi în principalele oraşe din ţară, dar şi de creşterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrişor Grindeanu, director general al Lasselsberger Ceramics România.

Citeşte şi Elis Pavaje exploatează oportunitățile oferite de contextul actual