Investitii CVI Romania 2019

CVI anunță investiții de 200 de milioane de euro în România

30.04.2019

Investiții CVI România 2019. CVI, companie poloneză de investiții în obligațiuni private, a analizat în 2018, 54 de oportunități de investiții în România și a realizat o investiție de 25 milioane de euro în AAylex Group, producător și procesator de carne de pui, deținătorul brandului CocoRico.

Compania este lider în facilitarea de tranzacții de tip private debt din regiunea Europei Centrale și de Est.

Investiții CVI România 2019. 10 tranzacții

Totodată, planul pe termen mediu al conducerii CVI este de a finaliza cel puțin 10 tranzacții de finanțare pe an. Compania intenționează să atingă acest obiectiv până în anul 2021.

Compania deține un buget dedicat de 200 milioane de euro pentru investiții în România în următorii doi ani. În plus, cifra poate fi dublată, în cazul în care suma este investită complet.

Așadar, piața din România continuă să joace un rol semnificativ în strategia de investiții a CVI și în 2019.

Populația, precum și dimensiunea per ansamblu a pieței, a doua ca mărime din regiune după Polonia, asociate cu creșterea sectorului privat al economiei, reprezintă factorii principali de interes ai CVI în țara noastră.

Investiții CVI România 2019. Printre domeniile vizate de CVI se numără:

  • FMCG
  • industria
  • sectorul imobiliar

Totuși, compania mai anunță că este deschisă pentru realizarea de investiții și în alte ramuri ale economiei care au un potențial de creștere ridicat și oferă randamente atractive, precum sectorul auto, de sănătate sau de construcții.

Investiții CVI România 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Suntem optimiști cu privire la potențialul economic al României și credem că multe companii care în prezent sunt prea mici pentru a primi finanțarea noastră vor ajunge în câțiva ani la potențialul lor maxim și vor fi eligibile pentru finanțare. Din acest motiv, considerăm că prezența noastră pe piața românească are mai degrabă un obiectiv pe termen mediu și lung, iar în acest moment ne concentrăm pe informarea pieței cu privire la soluția noastră de finanțare. Suntem încrezători că aceste relații pe care le construim astăzi vor aduce roade în viitor,” a declarat Ciprian Nicolae, Director la CVI.

Conducerea companiei estimează că, la ora actuală, există cel puțin 20.000 de companii românești care, în principiu, se califică pentru a primi finanțare din partea fondului. Este vorba de societăți care au o cifră de afaceri de cel puțin 4 milioane euro pe an și ar putea să obțină o finanțare de minim 2 milioane euro.

Estimarea nu ia în considerare alte criterii, care sunt aplicate personalizat pentru fiecare caz în parte, precum rentabilitatea, transparența, atractivitatea sectorului și motivul pentru care doresc obținerea capitalului.

Investiții CVI România 2019. Finanțările oferite

Finanțarea oferită de CVI pornește de la minim 3 milioane de euro. Aceasta poate ajunge până la 25 milioane de euro.

În anul 2018, CVI a analizat peste 900 de oportunități de investiții din Europa și a finanțat 85 de tranzacții de private debt în regiunea Europei Centrale si de Est, dintre care:

  • 74 de tranzacții au fost realizate în Polonia
  • 11 în străinătate, în țările baltice, România, Bulgaria și Republica Cehă.

Citește și Evenimentul Leadership 4.0. Principalele teme dezbătute

 

 

 

Citiți și despre: