Stiri: Companii

Investiții de 10 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi

06.03.2018

ArcelorMittal Galați anunță repornirea Mașinii de Turnare nr. 4 din cadrul Oțelăriei, după realizarea unui amplu pachet de investiții, modernizări și reparații în valoare totală de circa 10 milioane de euro.

“Acest proiect este parte a eforturilor noastre pe termen scurt și mediu de a moderniza Oțelăria și de a implementa – cât mai mult posibil – noile tehnologii de automatizare și digitalizare în procesele noastre de producție”, a spus Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galați.

Proiectul a avut ca scop modernizarea capului de turnare al Mașinii nr. 4 prin înlocuirea unor componente – cheie și instalarea unei automatizări noi. Acestea vor permite creșterea producției prin reducerea opririlor tehnice și accidentale, obținerea unei viteze de turnare mai mari și eliminarea unor defecte de calitate.

ArcelorMittal este lider mondial în industria oțelului și activități miniere, cu prezență în 60 de țări și amprentă industrială în 19 țări.

În 2017 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 68,7 miliarde dolari și o producție de oțel de 93,1 milioane de tone.