Stiri: Sanatate

Investitii DigiRay 2020

DigiRay, investiţii de 2 milioane de euro

27.05.2020

Investiţii DigiRay 2020. DigiRay, reţeaua regională care include 11 laboratoare specializate în imagistică dentară și maxilo-facială situate preponderent în partea de vest a României, estimează că va investi 2 milioane de euro, în următoarele 18 luni, pentru a-și consolida prezența pe piață.

Investiţii DigiRay 2020. Planurile companiei

Managementul companiei a decis să păstreze planurile de investiții pentru 2020 planificate înaintea crizei provocate de COVID-19, sumele incluzând și atragerea de fonduri europene.

Ce spune Cristian Pop, fondatorul DigiRay?

”După ce în primele două luni, veniturile au crescut cu 43% față de perioada similară din 2019, în martie-aprilie, pe fondul stării de urgență, activitatea curentă a fost puternic afectată. Totuși, mizăm pe o revenire în perioada următoare astfel că estimăm pentru anul în curs un avans de 15% al afacerilor, până la pragul de 2 milioane de euro. În același timp, credem că avem o mare oportunitate pentru expansiunea și consolidarea business-ului, de aceea am decis să nu ne schimbăm planul de investiții stabilit inițial”, a declarat doctorul Cristian Pop, fondatorul DigiRay.

Investiţii DigiRay 2020. Extinderea la nivel naţional

Medicul antreprenor și-a propus să direcționeze investițiile în principal către extinderea rețelei de laboratoare la nivel național. Astfel, cei 2 milioane de euro ar urma să fie alocați pentru:

  • construcția de noi laboratoare
  • achiziții în plan local,
  • dezvoltarea de servicii noi

Investiţii DigiRay 2020. Tehnologie modernă

”Vrem să transformăm centrul de radiologie într-un <<one stop scanning shop>>, cu ajutorul tehnologiei moderne. Este un concept care ne permite să construim cazul pacientului în plan virtual și, prin scanări 3D, să colectăm toate datele necesare pentru a planifica și executa cu predictibilitate maximă tratamentele stomatologice. Am testat deja acest concept într-unul din laboratoarele din Cluj-Napoca și ne-am propus să extindem acest serviciu în toate centrele din țară”, a mai spus doctorul Cristian Pop.

Lansată în 2008 în Zalău, Digi Ray s-a dezvoltat semnificativ în ultimii 12 ani.

Rețeaua este formată în prezent din 11 centre, situate în partea de vest a României. Strategia de dezvoltare s-a bazat pe un program de investiții de aproximativ 2 milioane de euro. Din suma totală, un sfert au provenit din fonduri europene.

Investiţii DigiRay 2020. Fonduri europene

”Am accesat fonduri europene în trei etape, cu scopul de a aduce în România tehnologie modernă, care să ajute deopotrivă atât medicii, cât și pacienții clinicilor stomatologice. În perioada Masterului în implantologie, pe care l-am urmat în Germania, am descoperit o tehnologie nouă, destinată pacienților care au nevoie de implanturi dentare și am decis să o aduc cu mine în România. Astfel, din primele fonduri europene, am achiziționat un computer tomograf pentru zona capului (Cone Beam CT/CBCT), necesar pacienților cu afecțiuni stomatologice care implică lucrări complexe”, a subliniat fondatorul DigiRay.

Acesta a mai spus că dezvoltarea pe orizontală a companiei trebuie dublată de accelerarea tehnologizării. De asemenea, este nevoie de introducerea de soluții care reduc considerabil trauma pacienților, simultan cu:

  • scăderea timpilor de intervenție
  • creșterea ratei de succes a tratamentelor

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Termoscanarea este obligatorie