Stiri: Constructii

Investitii imobiliare: Hyperion Towers

Investiții imobiliare: Hyperion Towers lansează o nouă oportunitate de investiție!

29.11.2019

Investiții imobiliare. Hyperion Towers a lansat un nou tip de investiție imobiliară. Micii investitori și companiile mici și mijlocii au posibilitatea să cumpere spații de birouri de înaltă calitate la prețuri accesibile.

Investiția necesară cumpărării unui birou de 200 mp pornește de la 150.000 euro.

Investiții imobiliare. Birouri de vânzare

TC Capital, companie de investiții și dezvoltare de proprietăți, cu sediul în România, fondată și condusă de Ali Çapa, a anunțat un nou tip de investiție pe piața imobiliară din București. Astfel, Hyperion Towers, care are o poziție strategică pe Bulevardul Pipera, devine primul proiect mare de birouri de clasă A, ce va fi vândut în suprafețe mici, începând de la 200 mp și cu prețuri de la 720 euro/mp.

Acest concept este proiectat să răspundă nevoii în creștere a întreprinderilor mici și mijlocii de spații de birouri de clasă A de înaltă calitate, dar de mici dimensiuni și la prețuri accesibile.

Investiții imobiliare. Un proiect major

Hyperion Towers deține o suprafață totală de 40.000 mp. Din această suprafață, 20.000 mp sunt  incluși în prima clădire a cărei renovare va fi terminată în curând.

După renovare, acesta va deveni primul proiect major care vinde birouri pe o piață dominată de închiriere.

Investiții imobiliare. O provocare importantă

„În acest moment piața locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spații de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici și mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opțiuni limitate și își desfășoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficiența folosirii spațiului și calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimăm că aproximativ 60% dintre IMM-urile din București, în special startup-uri și firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spații de birouri de înaltă calitate, cu dimensiuni care să poată fi adaptate nevoilor lor și care să aibă prețuri accesibile”, a declarat Ali Çapa, CEO al TC Capital.

Investiții imobiliare. Prețuri

Proiectul este o premieră pentru segmentul marilor proiecte de birouri de clasă A din România. Oportunitatea se adresează întregii piețe, dar în special companiilor mici și mijlocii și micilor investitori.

Astfel, aceștia vor avea oportunitatea de a cumpăra spații de birouri cu prețuri începând de la 150.000 euro.

„Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unități mai mici, are un puternic potențial de a revoluționa piața locală. Având în vedere că peste 60% din cererea anuală din București este pentru birouri de până la 1.000 mp, noi practic am deschis porțile marilor clădiri de birouri de clasă A pentru companiile mici și mijlocii. Acestea sunt dornice să-și diversifice portofoliul investițional cu un puternic câștig de capital potențial și active ușor de gestionat și cu randament ridicat. Prin acest concept vrem să lansăm un instrument imobiliar care lipsea pieței de clădiri de birouri din București și care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute. Între timp, activitățile de închiriere în clădire vor continua în paralel cu activitatea de vânzare, pentru a fi capabili să răspundem tuturor nevoilor companiilor” a adăugat Ali Çapa.

Hyperion Towers este un proiect care cuprinde două clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 40.000 mp de spații de birouri de clasă A. Acestea beneficiază de o parcare generoasă.

Renovarea proiectului

În acest moment, complexul trece printr-un proces de renovare. Bugetul total alocat se ridică la 14 milioane de euro. Lucrările se desfășoară în două faze, cu o investiție de 7 milioane de euro pentru fiecare clădire. Data estimată pentru terminarea lucrărilor de la prima clădire este finalul lui 2019. Pentru cea de-a doua clădire termenul este a doua jumătate a lui 2020.

Citește și Crucea Roșie relansează Banca de Alimente