Stiri: Agricultura

Investitii in agricultura 2022

Investiţii în agricultură 2022: Anunţ privind programul de procesare a produselor agricole

07.01.2022

Investiţii în agricultură 2022. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunţat că sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungește până la data de 07 februarie 2022.

Ce spune ministrul Agriculturii?

„Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a afirmat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

Termenul inițial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie.

Investiţii în agricultură 2022. Fonduri disponibile

Fondurile disponibile pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro. Acestea sunt împărțite în două componente, după cum urmează:

  • Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole – 143.611.067 euro;
  • Sprijin pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase – 39.166.655 euro.

Citeşte şi Reducerea accizei la motorină 2022. Când se depun cererile?