Stiri: Agricultura

Investiții în exploatații agricole

Investiții în exploatații agricole: Versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1

11.06.2024

Investiții în exploatații agricole. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această perioadă să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

200 milioane de euro

Beneficiind de o alocare de peste 200 de milioane euro, sesiunea va fi dedicată Cererilor de finanțare depuse de fermieri și formele asociative ale acestora pentru sectorul vegetal. Prin accesarea pachetului 4.1.1 se pot depune proiecte de achiziții simple de utilaje agricole, în cazul în care exploatația cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturi furajere destinate hranei animalelor și plante tehnice, precum și culturi horticole, inclusiv cele pomicole și în spații protejate.

Investiții în exploatații agricole. Alocări speciale

În cadrul acestei sesiuni vor beneficia de alocări distincte proiectele care prevăd achiziții de utilaje agricole specifice culturii sfeclei de zahăr și cele depuse de formele asociative.

Citește și Fonduri europene pentru agricultură: 2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români