Stiri: Companii

Investiții în publicitate august 2023.

Investiții în publicitate august 2023: Clasamentul companiilor care au alocat cele mai mari fonduri

14.09.2023

Investiții în publicitate august 2023. Potrivit rezultatelor analizei de monitorizare a reclamelor, realizate de mediaTRUST în perioada 1-31 august 2023, Penny, lanțul de supermarketuri de tip discount deținut de Rewe, a dominat în ceea ce privește investițiile în publicitate. Lidl a ocupat locul secund, în timp ce Kaufland s-a clasat pe poziția a treia.

Cheltuielile totale de publicitate

Conform datelor furnizate de Admonit, platforma mediaTRUST pentru monitorizarea reclamelor, în intervalul monitorizat s-au difuzat peste 548.000 de spoturi publicitare. Cheltuielile totale de publicitate au fost de peste 788 milioane euro rate card.

Penny a ocupat poziția de lider

Penny a ocupat poziția de lider în ceea ce privește cheltuielile de publicitate, alocând un buget de peste 18 milioane de euro la rate card și un total de 9.743 de reclame difuzate în perioada menționată. Penny a avut o prezență notabilă la TV, cu 8.884 de spoturi, iar la radio au fost difuzate 859 de reclame.

Lidl, un buget de 13,87 milioane de euro

Un alt lanț de supermarketuri, Lidl, parte din grupul Schwarz, continuă să se mențină în topul brandurilor cu cele mai mari cheltuieli în publicitate, alocând un buget considerabil de 13,87 milioane de euro (rate card) pentru a-și promova produsele. În luna august au fost difuzate un total de 8.538 de reclame la radio, televiziune și în presa scrisă, ceea ce înseamnă că publicul din România a fost expus în medie de peste 270 de ori pe zi la spoturile publicitare ale Lidl.

Investiții în publicitate august 2023. Kaufland, pe locul al treilea

Kaufland, retailerul care aparține aceluiași grup german Schwarz, se clasează la doar o mică distanță în ceea ce privește cheltuielile de publicitate și ocupă poziția a treia, cu un buget estimat pentru publicitate de 13,85 milioane de euro în luna august. Cu un număr mai mare de spoturi publicitare difuzate față de Lidl, care au totalizat 10.976, reclamele Kaufland au avut o expunere medie de 354 de ori pe zi în fața publicului român.

Kaufland a obținut cea mai mare expunere la televizor, cu 7.782 de spoturi difuzate, iar la radio și în presa scrisă au fost transmise 3.194 de spoturi. De asemenea, în luna august, cel mai frecvent spot publicitar al Kaufland legat de evenimentele muzicale de vară a fost difuzat de 847 de ori, reprezentând un punct culminant al campaniei lor publicitare.

Profi ocupă locul 4

Profi ocupă locul 4, cu un buget de publicitate în valoare de 13,83 milioane de euro (rate card). În cadrul acestui buget, au fost difuzate peste 15.000 de reclame la televiziune și radio. Retailerul devine astfel brandul cu cele mai multe spoturi difuzate în cursul lunii august. Spotul „La Profi, bucură-te de MultiProfit. Acum ai Bere Neumarkt 0.5L al 2-lea redus -50%” s-a remarcat ca fiind cel mai difuzat, având 799 de difuzări.

Investiții în publicitate august 2023. Farmacia Catena

În luna august, farmacia Catena continuă să fie în top 5 cele mai active branduri, cu un buget estimat la 13,6 milioane de euro care a fost alocat prin difuzarea a 10.363 de reclame. În strategia de promovare, brandul a ales o abordare axată majoritar pe publicitatea televizată, punând accentul pe eficacitatea acestui canal de comunicare.

Topul continuă cu un alt supliment alimentar, Urigood, tot al advertiserului Co&Co Consumer 2002, care a direcționat un buget semnificativ, de peste 10,7 milioane de euro (conform rate card) pentru a sprijini eforturile de promovare. Cu un total de 4.565 de spoturi publicitare difuzate, publicul a fost expus de peste 147 de ori zilnic la mesajele de promovare ale brandului.

Altex a alocat 10,2 milioane de euro

În luna august, Altex a alocat 10,2 milioane de euro (rate card) pentru cheltuielile de publicitate, difuzând 6.368 de spoturi publicitare. Brandul și-a concentrat eforturile de promovare la televiziune și la radio iar B1 TV a fost postul care a difuzat cele mai multe spoturi Altex.

Topul celor mai active 10 branduri în advertising în luna august se încheie cu un alt retailer, Carrefour. Brandul a investit un total de 10,1 milioane de euro (rate card) în cheltuieli de publicitate și a difuzat 7.014 spoturi în această perioadă, promovându-se pe TV dar și la radio.

Citește și Topul companiilor care investesc cel mai mult în publicitate