Investitii in turism in 2019

Investiții în turism în 2019. Anunțul făcut de Guvern

20.02.2019

Investiții în turism în 2019. Guvernul a adoptat, marți, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri pentru finanțarea investițiilor în turism din România. Conform actului normativ, prin derogare de la legea nr. 273/2006, investițiile în acest sector se pot finanța pe o perioadă care se poate întinde până la patru ani. De asemenea, există posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani.

Investiții în turism în 2019. Ce reglementări noi aduce Ordonanța?

Ordonanța reglementează și modalitățile prin care se pot deconta sumele contribuției de la bugetul de stat, de utilizare a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului, precum și posibilitățile de recuperare a acestora pentru nerespectarea prevederilor legale sau contractuale.

Investiții în turism în 2019. Schimbările erau necesare

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că schimbările erau necesare. Motivul principal este reprezentat așadar de o dezvoltare a acestui sector pe termen lung.

Investiții în turism în 2019. Proiecte de infrastructură turistică

„Introducerea bugetului multianual era mai mult decât necesară în condițiile în care ne dorim dezvoltarea turismului pe termen lung. Prin această ordonanță, am dovedit angajamentul Executivului în privința susținerii industriei românești. Investițiile în turism necesită o perioadă îndelungată de timp, așa că această modificare legislativă reprezintă un ajutor direct dat autorităților locale care au în plan să realizeze proiecte de infrastructură turistică. Urmărim astfel ca România să devină competitivă pe mai multe domenii turistice, iar numărul turiștilor străini care ne vizitează țara să devină din ce în ce mai mare. Am văzut în 2018 o creștere atât a numărului de turiști străini, precum și o creștere a cheltuielilor acestora în România de peste 120 de milioane de euro. Este important să menținem această tendință”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Investiții în turism în 2019. Decalaje de dezvoltare

Prin adoptarea acestei proiect legislativ, decalajele dintre dezvoltarea turismului din țara noastră și din țările concurente la nivel mondial se vor reduce. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a impactului investițiilor derulate.

Citește și Prima Casă 2019. Ce fonduri sunt disponibile?

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Investiții în turism în 2019. Anunțul făcut de Guvern

  1. Pingback: K Beauty produse Kaufland - deschidere magazin | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Kaufland deschide K Beauty. Ce produse oferă

Comentariile nu sunt permise.