Stiri: Sanatate

Finanțări în sistemul medical din România.

Investiții de peste 80 milioane euro în sistemul de sănătate

27.07.2022

Investiţii sistemul de sănătate. Ministerul Sănătății a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru selectarea a cel puțin 30 de Unități de asistență medicală ambulatorie printr-un apel deschis aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică 1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie.

30 de ambulatorii / unităţi medicale

Cel puțin 30 de ambulatorii/unități medicale publice sau structuri publice care furnizează asistență medicală ambulatorie vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse și dotate cu echipamente medicale, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele mai multe dintre ambulatorii (cel puțin un număr de 20), vor fi situate în regiuni sau municipalități mai puțin dezvoltate în care PIB/capita este mai mic decât 75% din media UE -27 (în conformitate cu definiția UE).

Investiţii sistemul de sănătate. Fondurile alocate

Pentru investiția în ambulatoriile de specialitate sunt alocate 80.200.000 euro.

Valoarea minimă nerambursabilă a finanțării alocată per proiect este de 500.000 euro fără TVA. De asemenea, valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocată per proiect este de 2,673 milioane. euro fără TVA.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Citeşte şi Ce companii vor proiecta Spitalul Regional de Urgenţă Cluj?