Stiri: Constructii

Investițiile în imobiliare, în creștere

28.07.2014

Investițiile din țara noastră pe piața imobiliară au crescut. Astfel, ele se ridică la 402,4 milioane euro în primul semestru al anului curent. Suprafața tranzacționată este una de peste 692.000 mp, în creștere cu 222%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Datele făcute publice de CBRE arată faptul că au fost înregistrate 15 tranzacții în intervalul menționat și că tranzacțiile au avut o diversitate mai ridicată legată de tipul și utilizarea proprietăților vândute. Segmentul de birouri deține 58% din total.

Această creștere a volumului de investiții vine pe fondul interesului crescut al investitorilor pentru produse prime, în special spații de birouri și retail în București. Cu randamente atractive, o economie aflată într-un stadiu pozitiv de evoluție și o cerere în creștere de la un trimestru la altul din partea chiriașilor, există suficiente argumente pentru ca alte tranzacții majore să se finalizeze în următoarele 6-9 luni – a declarat Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România.