Stiri: Finante

Ion Ţiriac, cel mai bogat român. Ce avere deţine?

24.11.2015

Şi în acest an, Ion Țiriac este cel mai bogat român, cu o avere de 5,4 miliarde de lei, în creștere față de anul trecut, după finalizarea tranzacției prin care omul de afaceri și-a vândut participația pe care o mai deținea în cadrul UnicreditȚiriac Bank, conform Forbes 500

Forbes România a lansat cea mai recentă ediție a topului celor mai bogați români Forbes 500, disponibil de pe piață din 20 noiembrie.

Pe locul doi în clasament se află Ioan Niculae, fondatorul grupului InterAgro, care are o avere de 3 miliarde de lei, în scădere față de anul precedent, iar pe poziţia a treia se află, în premieră, frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii grupului Dedeman, cu o avere de 2,5 miliarde de lei.

Potrivit topului, printre românii cu averi de peste un miliard de lei se mai află și Zoltan Teszari, fondatorul RCS-RDS, oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, precum și frații Marius și Emil Cristescu și Vasile Didilă și Gruia Stoica.

De asemenea, afacerile cumulate ale celor mai valoroase 500 de companii au depășit anul trecut 100 de miliarde de lei, în creștere cu 8% față de anul precedent și aveau un număr total de angajați de aproape 200.000.

Forbes România calculează, din acest an, averileîn monedă națională şi, după modelul Forbes SUA, a stabilit ca limită de intrare în top suma de 500 de milioane de lei

„Am ascultat sugestiile și recomandările pe care le-am primit pe parcursul ultimilor ani și am decis să realizăm și un top al celor mai importante și valoroase 500 de companii deținute de oameni de afaceri români. Astfel, în topul Forbes 500 al companiilor vor putea fi regășiți oameni de afaceri cu una, două sau mai multe companii, ca o dovadă a faptului că în zilele noastre este mai important ca oricând să existe companii suficient de performante și bine organizate pentru a face față, fără probleme, schimbărilor de acționariat, oricât de dramatice ar fi acestea”, precizează reprezentanţii Forbes.