Agricultura

IPEE AMIRAL TRADING IMPEX S.A. ( IPEE ATI), cel mai mare producător de incubatoare

01.09.2016

Compania investește permanent pentru îmbunătățirea calității produselor. IPEE AMIRAL TRADING IMPEX S.A. este o societate pe acțiuni, cu capital social integral privat mixt româno-italian, care și-a început activitatea în anul 2004 prin preluarea activității de producție a componentelor electronice pasive de la fosta întreprindere IPEE SA.

Inițial, principalul obiect de activitate al IPEE ATI îl reprezenta comercializarea produselor de uz casnic și gospodăresc, a produselor electrice și electrotehnice, aparatajului electric de joasă tensiune. Ulterior, compania își extinde activitatea și în domeniul producției, adăugând la portofoliu fabricarea dispozitivelor de conexiune pentru fire și cabluri electrice și electronice, precum și cercetare dezvoltare în alte științe naturale și inginerie.

„IPEE ATI este astăzi cel mai mare producător de incubatoare „de suprafață” din România  și suntem singurii care putem incuba oua de prepeliță, potârniche, fazan, bibilică, rață, gâscă, curcă, emu, struț. Deși China ne copiază produsele cu materiale de proastă calitate, noi ne menținem pe piață îmbunătățind continuu calitatea și facilitățile funcționale ale produsului menținând un cost calitate/preț optim, având și avantajul distanței și al service-ului la timp”, declară Liviu Nicolae, director comercial al IPEE AMIRAL TRADING IMPEX S.A.

Domenii de activitate

Activitatea IPEE ATI este structurată pe două divizii: cea de producție și cea de comercializare. La rândul său, divizia de producție este împărțită în subdepartamente, fiecare cu domeniul său de activitate.

Astfel, IPEE ATI realizează prelucrări mecanice prin așchiere, strunjire, frezare, găurire rectificare, prelucrări prin presare la rece (stanțare, îndoire, ambutisare), prelucrări pe strunguri automate până la diametru Ø 10, debitare cu plasmă, debitare mecanică cu fierăstrău cu bandă, foarfecă, ghilotină și tăiere cu flacără oxiacetilenică, sudură electrică în puncte.

Un alt departament este cel de mase plastice în cadrul căruia se realizează injecție repere de masă plastică din polipropilenă, ABS, edistir, poliamidă simplă și cu fibră de sticlă 60%, polietilenă. Acest departament este dotat cu opt mașini de injecție, cea mai mare având 270 de tone forță de închidere și 500 de grame masă injectată.

Alte departamente sunt: BLC Electrotehnice – aparataj electric de joasă tensiune, incubatoare electrice termostatate, regulatoare tensiune, ciocane de lipit; BLC Mecanice – produse de uz casnic și gospodăresc; Sculărie – execuție matrițe injecție masă plastică, ștanțe și dispozitive; Proiectare – execuție proiecte de produse și proiecte de ștanțe și matrițe injecție mase plastice.

Activitatea IPEE ATI este structurată în două divizii: cea de producție și cea comercială

Cea de-a doua divizie a companiei, cea comercială, deține o rețea proprie de distribuție națională a produselor electrice și electrotehnice, produselor de uz casnic și gospodăresc, aparatajului electric de joasă tensiune, precum și produselor executate de terți – unelte și scule electrice, electrocasnice mici, obiecte sanitare, cabluri electrice.

Fiecare categorie de produse are un procent mai mare de vânzare în funcție de sezon. Astfel, incubatoarele se vând foarte bine în perioada ianuarie-aprilie, zdrobitoarele de struguri și de fructe, în perioada august-septembrie, storcătoarele de roșii, în perioada iulie-august, iar aparatajul de joasă și medie tensiune, în perioada septembrie-ianuarie.

„Incubatoare Cleo vindem 40.000-50.000 bucăți/an, zdrobitoare struguri/fructe vindem 4.000 bucăți/an, ștechere ceramice vindem 500.000 bucăți/an, prelungitoare ceramice cu 3,4,5,6 locașuri vindem 200.000 bucăți/an”, completează Liviu Nicolae.

Aria de distribuție

Investițiile permanente ale societății în îmbunătățirea calității au făcut ca produsele să ajungă la un înalt standard calitativ. Astfel, produsele sunt executate în conformitate cu standardele europene, IPEE ATI implementând Sistemul de Management al Calității ISO 9001, deținând totodată certificare SRAC și IQ NET.

„Deținem certificate de conformitate și rapoarte de încercări emise de OICPE – București pentru prelungitoare, întreruptoare, prize, ștechere, triplu ștecher, cuplă, aparat de alungat țânțari, incubatoare electrice și mori agricole”, adaugă directorul comercial al companiei.

Produsele IPEE ATI respectă standardele europene de calitate, deținând totodată certificări oferite de instituțiile specializate

Din totalul producției, 10% din cifra de afaceri este reprezentată de export, IPEE  ATI comercializând în special incubatoare în țări din Uniunea Europeană – Spania, Italia, Slovacia, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Grecia – și în Republica Moldova.

„Suntem în tratative de colaborare și încercăm să dezvoltăm exportul în țări precum Israel, Estonia, Slovenia, Suedia, Irlanda, cu care avem contacte în 2015. Pe lângă incubatoare, dorim să pătrundem pe piața europeană și cu produse de uz gospodăresc: mori agricole, deplumatoare, zdrobitoare de struguri”, susține directorul comercial al IPEE ATI.

În plus, compania participă la numeroase târguri și expoziții naționale și internaționale de profil prin intermediul cărora sunt promovate produsele realizate de IPEE ATI.

Strategia de dezvoltare

Divizia comercială a IPEE ATI identifică și încheie contracte comerciale cu marii distribuitori naționali și regionali, precum și cu marile lanțuri de magazine.

În consecință, planurile de viitor ale companiei se concentrează pe identificarea de produse noi, adaptate nevoilor și cerințelor clienților, în vederea asimilării acestora în programul de fabricație. În plus, conducerea companiei dorește atât testarea lor pe piața din România, cât și promovarea pe piețele externe.

Acesta reprezintă, de fapt, unul dintre cele trei planuri pe care se axează strategia de dezvoltare a afacerii IPEE ATI. Celelalte două planuri vizează dezvoltarea fluxului de produse prin achiziționare de mașini de injecție mase plastice, strunguri cu comandă numerică, precum și specializarea celor 193 de angajați – personal tesa și muncitori.

IPEE ATI este compania cu cel mai mare număr de salariați din țara noastră în domeniul său de activitate

Astfel, cu o cifră de afaceri de peste 17,7 milioane de lei înregistrată la sfârșitul anului 2015, conducerea rămâne pozitivă în ceea ce privește performanțele viitoare.

„Anul 2015 a fost cel mai bun privind satisfacerea clienților, furnizorilor, salariaților și patronatului și va rămâne ca o referință pentru anii următori”, încheie Liviu Nicolae, directorul comercial al IPEE ATI.