Constructii

Iridex Group Plastic, 25 de ani de inovație și profesionalism

01.08.2019

Compania are în vedere atingerea obiectivelor de creștere a cotei de piață și de creștere consolidată a business-ului. Compania IRIDEX Group Plastic a fost înființată în urmă cu 25 de ani. Aceasta face parte din grupul de firme Iridex, care are peste 700 de angajați și o cifră de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv românesc, grupul execută lucrări de gestiune integrată a deșeurilor, proiectare și exploatare de depozite ecologice municipale pentru deșeuri nepericuloase, construcții civile și industriale, dar și lucrări de infrastructură la cel mai înalt standard de calitate. Iridex implementează proiecte de pionierat în diverse domenii, precum promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă și instalaţii de producere de energie electrică din biogaz.

De peste 25 de ani, Iridex Group Plastic este cunoscută ca o companie românească capabilă să execute proiecte mari de infrastructură, depozite de deșeuri municipale și periculoase, precum și lucrări speciale de construcții

În anul 2000, Iridex Group Plastic a construit primul depozit conform de deșeuri din România, la București, fiind apoi implicat în construcția a peste 80% din totalul depozitelor conforme din România.

„Este important de menționat faptul că depozitele conforme corespund directivelor europene de depozitare a deșeurilor, iar noi am avut în vedere aceste aspecte cu mult înainte de a deveni obligatorii la noi în țară”, ne-a declarat dna. Adriana Mircea, Business Development Director, Iridex Group Plastic.

Momentele care au marcat evoluția companiei

În 1992, Iridex Group Plastic a început producția de plase extrudate; prima instalare a geogrilelor Tensar în România a avut loc în 1993, în 1998 fiind furnizate materiale geosintetice pentru impermeabilizarea primului depozit de deșeuri în acest mod.

În 1999 a fost începută producția de aditivi pentru betoane și a fost semnat parteneriatul cu Fosroc International Ltd. Prima utilizare a geogrilelor Tensar în proiecte de cale ferată a avut loc în 2001, iar până în prezent au fost livrați peste 2,5 milioane de metri pătrați de geogrile.

În 2007, Iridex a introdus pe piața din România membranele bentonitice pentru hidroizolații subterane.

„Ca urmare a proiectelor implementate cu succes cu ajutorul unor tehnologii avansate, în 2014 am primit Premiul IAGI pentru instalarea materialelor geosintetice în condiții extreme. În 2016, am ales să intrăm pe piața de irigații prin parteneriatul cu Irrimec, lider mondial în domeniul soluțiilor de irigații, iar în 2017 am ales să dezvoltăm soluții bazate pe tehnologii SMART”, a continuat dna. Adriana Mircea.

Unul dintre domeniile de interes ale grupului pentru anii următori are în vedere dezvoltarea agriculturii, oferind soluții inteligente de irigații, soluții de protecție a arborilor și arbuștilor, precum și alte plase și materiale utile în agricultură

Printre realizările companiei ce pot fi contorizate în cifre se numără faptul că Iridex Group Plastic a furnizat autorităților locale și companiilor de salubritate din sectorul privat peste 2,5 milioane de recipienți pentru deșeuri, iar în ultimii ani a desfășurat o serie de proiecte pilot de smart waste management, cu rolul de a educa factorii implicați și de a eficientiza procesul de reintroducere a deșeurilor în economia circulară.

Din perspectiva atingerii unor obiective la nivel de țară în domeniul economiei circulare, Iridex Group Plastic a construit circa 40% dintre instalațiile de compostare existente în România.

Soluții smart

Iridex Group Plastic oferă soluții de calitate, utilizând cele mai performante tehnologii. „Tot ceea ce facem noi, atât în cadrul companiei Iridex Group Plastic, cât și alături de partenerii noștri în proiecte, are ca principal obiectiv respectarea mediului înconjurător, atât prin realizarea de drumuri grele, folosind materiale rezistente care să susțină lucrări dificile, prin implementarea de soluții de smart waste management, prin soluții de compostare care să asigure un compost de calitate, cât și prin agricultură, unde recomandăm soluții de irigare adaptate condițiilor din teren”, menționează Business Development Director-ul companiei.

Iridex Group Plastic este primul promotor de materiale geosintetice din România și deține peste 40 de milioane de metri pătrați geosintetice instalate în parcuri eoliene, infrastructură rutieră, infrastructură de cale ferată, stabilizare de versanți, depozite de deșeuri (periculoase, nepericuloase, industriale, menajere).

Parteneriate și proiecte dezvoltate

În prezent, Iridex Group Plastic derulează o serie de parteneriate cu companii multinaționale de top precum Irrimec – pe domeniul irigațiilor, Geobrugg și Tensar, pe partea de materiale de construcții de o calitate deosebită, sau Gore – pentru soluții performante de compostare. Compania s-a implicat și într-o serie de proiecte de infrastructură sensibilă și în proiecte de instalații de compostare deșeuri, dar și în irigații pentru agricultură în zona Bărăganului.

Iridex Group Plastic este partener al unor universități de top precum Universitatea Politehnică București, colaborator apropiat al Universității Tehnice de Construcții din București și al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București

Iridex Group Plastic a promovat tehnologiile smart în cadrul Caravanei Smart City în 2018. Cu peste 300 de proiecte realizate până în prezent, care cuprind lucrări ample de infrastructură rutieră și de cale ferată, Iridex Group Plastic a fost partener al celei de-a XV-a ediții a Congresului Național de Drumuri și Poduri din România în 2018, partener al târgului Construct Fest, sprijinind Universitatea Tehnică de Construcții din București în demersurile de reunire a jucătorilor din piață.

Aniversarea a 25 de ani de activitate

„Mai mult decât oricând ne-am dorit ca această aniversare de 25 de ani din 2018 să fie simțită de către clienți prin serviciile, soluțiile și relația apropiată pe care am dezvoltat-o. Înainte de orice acțiune de marketing, scopul nostru a fost și rămâne să oferim cele mai potrivite soluții clienților noștri și să oferim consultanța de care au ei nevoie”, continuă Adriana Mircea.

Iridex Group Plastic este partener în proiectul PROVED, proiect având ca scop creșterea transferului de cunoștințe, tehnologie și personal cu competențe CDI între mediul public și cel privat

Iridex Group Plastic a implementat și menține un sistem  de management integrat care îndeplinește cerințele standardelor SR EN ISO 9001: 2008SR EN ISO 14001: 2005OHSAS 18001: 2008 și 27001: 2013. Premiul Smart Environment acordat reprezintă o recunoaștere primită din partea Asociației pentru Smart City și Mobilitate pentru activitatea domnului prof. Valentin Feodorov.

Consolidarea activității companiei are în vedere atingerea obiectivelor de creștere a cotei de piață și de creștere consolidată a business-ului