Isoclast

Fermierii pot evita pierderi de miliarde de euro protejându-și culturile cu Isoclast

06.02.2020

Fermierii europeni pot evita pierderi de miliarde de euro protejându-și culturile cu produse inovatoare precum cele care conțin Isoclast™ activ, arată un studiu recent. Raportul a fost prezentat în cadrul târgului Fruit Logistica din Berlin. Studiul, desfășurat de grupul independent de consultanță Nomisma, a arătat că pot beneficia de utilizarea acestui produs, culturi în valoare de 129 mld. Euro, dispuse pe 54,1 milioane de hectare. Mai exact, este vorba de 31% din totalul zonei cultivate la nivel european.

Beneficiile utilizării insecticidului Isoclast

Studiul a fost comandat de Corteva Agriscience. Scopul raportului este de a explora beneficiile economice ale utilizării insecticidului inovator împotriva insectelor dăunătoare care se hrănesc cu seva plantelor de:

  • măr
  • piersic
  • roșie
  • cartof.

Acest insecticid este disponibil pe piață cu denumirea Closer™.

Pierderi de milioane de euro în 2020

Se preconizează că neutilizarea acestor produse poate duce la pierderi de milioane de euro din valoarea producției în 2020, inclusiv:

  • O scădere cu 18% pentru merele de masă (interval -12%/-24%), reprezentând o pierdere de peste 1 miliard de euro
  • O scădere cu 34% pentru piersici (interval -28%/-41%), reprezentând o pierdere de 1,2 miliarde de euro
  • O scădere cu 33% pentru roșiile în cultură protejată (interval -27%/-40%), reprezentând o pierdere de 1,6 miliarde de euro
  • O scădere de 10% pentru cartofi (interval -7%/-14%), reprezentând o pierdere de 1,3 miliarde de euro

Isoclast. Ce spun reprezentanții Corteva

“Suntem mândri să putem prezenta soluțiile noastre vizitatorilor târgului Fruit Logistica”, a declarat Sonia Cavanna, expert tehnic Global Food Chain și European Food Chain Leader în cadrul Corteva Agriscience. „Prin împărtășirea expertizei noastre și prin colaborarea cu jucătorii lanțului valoric, vom ajuta fermierii să își îmbunătățească rentabilitatea, comercianții și industriile alimentare să asigure o sursă sigură și fiabilă de aprovizionare de culturi și vom sprijini interesele clienților prin promovarea opțiunilor.”

Acest studiu a fost comandat pentru a înțelege potențialul acestui produs inovator.

”În calitate de lider mondial în acest domeniu, ne-am angajat să sprijinim fermierii în abordarea urgențelor provocate de noii dăunători și de schimbările climatice, asigurând în același timp o recoltă profitabilă, și să răspundem cererii consumatorilor cu privire la alimente sustenabile”, mai spune Sonia Cavanna.

Declarația făcută de Nomisma

Ersilia Di Tullio, Project Leader în cadrul Nomisma, a adăugat: „Am selectat țările cheie producătoare pentru fiecare cultură, în care apar principalii dăunători care se hrănesc cu seva plantelor, combătuți cu Isoclast (afidele, păduchii țestoși și musculița albă) estimată la nivel național pe termen mediu (2022). De asemenea, am luat în considerare prezența virusurilor transmise de acești dăunători, în măsura în care acestea provoacă pagube relevante”

„Apoi, am simulat scenariul de impact pentru producția comercială a fiecărei culturi până în anul 2022, prezentând efectele reducerii eficienței portofoliului de protecție, fără introducerea pe piață a noilor insecticide precum Isoclast. Datele au demonstrat că moleculele noii generații de insecticide, care asigură o eficiență maximă și un impact scăzut, sunt esențiale pentru protecția culturilor cheie analizate”, a completat acesta.

Citește și Evenimente Romexpo 2020. De ce nu trebuie să ratați participarea la ROMMEDICA – DENTA I – SOMN EXPO?