Producatori

ISPAL – mobilă și decorațiuni de top

01.11.2014

Portofoliul companiei este format din piese de mobilier, amenajări interioare, decorațiuni, consiliere specializată și proiectare. ISPAL a fost înființată în anul 2002, compania axându-se pe distribuţia materialelor destinate industriei mobilei. Încă de lansare, societatea s-a adaptat cerințelor ridicate ale pieței și a venit cu produse noi și diversificate, iar doi ani mai târziu, a fost semnat un protocol de parteneriat cu EGGER, producător cunoscut ca etalon al designului și inovației.

Anul 2010 a adus un nou moment important pentru ISPAL, compania s-a mutat într-un sediu nou, unde au fost reunite showroom-ul, birourile administrative, spaţiile de depozitare şi fabrica. Cu ajutorul finanțărilor și a investiţiilor susținute în echipamente și retehnologizare, societatea s-a dezvoltat continuu ajungând astfel una dintre cele mai cunoscute societăți din industria mobilei și amenajărilor din România. ISPAL deține în prezent două puncte de lucru în județele Iași și Suceava. În Iași este deschis Parcul Industrial ISPAL, iar în Suceava funcționează un depozit cu vânzare en-gros. “După mai bine de 10 ani de activitate, pot spune că sunt mândru de tot ceea ce reprezintă astăzi ISPAL. Nu am rămas la nivelul de simpli furnizori de produse și servicii, ci am devenit un punct de referință pe piață. Astăzi suntem Parcul Industrial ISPAL pentru Mobilă și Amenajări, care are grijă de client, de la o simplă idee, până la livrarea proiectelor la cheie, nu doar pe mobilier, ci și pe partea de amenajări interioare, decorațiuni, consiliere specializată și proiectare”, ne-a declarat Ovidiu Pleşcan, preşedintele SC ISPAL S.R.L..

Produse de calitate

ISPAL are o paletă complexă de clienți, care solicită atât comenzi en-gros, cât și en-detail. Compania oferă de la mobilier personalizat, la servicii de proiectare și design, producție, dar și distribuție. Portofoliul de produse al societății este format din trei categorii de articole importante: materii prime și materiale pentru producția de mobilier, materiale și accesorii pentru amenajări și materiale pentru construcții din lemn și alte tipuri de construcții.

În tot acest timp, instituția oferă în permanență oferte și promoții pentru clienții săi. “Pe lângă reducerile de preț, cu care i-am obișnuit pe clienții noștri la diverse produse din PAL sau colecții de mobilier, oferim periodic discounturi substanțiale și la serviciile noastre din cadrul Parcului Industrial. De asemenea, oferim transportul gratuit pentru comenzile ce depășesc un anumit prag financiar. ISPAL este cunoscut totodată în piață pentru investiția în persoane fizice autorizate sau juridice, care doresc să se dezvolte în domeniul prelucrării lemnului sau al amenajărilor şi să devină parteneri ISPAL”, a completat Ovidiu Pleşcan.

Parcul Industrial

Cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, Parcul Industrial oferă toate serviciile și spațiile de care compania are nevoie pentru o dezvoltare susținută. Acesta este format din showroom-ul de prezentare ISPAL, expoziţia “Mobilă la Poarta Fabricii” (proiect lansat în luna iunie a anului curent, care oferă vizitatorilor o imagine complexă asupra seturilor de mobilier), fabrica de producție și prelucrare a lemnului (dotată cu cele mai noi utilaje și echipamente), depozit specializat pentru plăci lemnoase, feronerie și accesorii, spații de producție și prelucrare pentru parteneri și distribuitori, birouri și ateliere de inovație pentru arhitecți și designeri.

Parcul Industrial ISPAL a devenit așadar un adevărat hot-spot în domeniul amenajărilor interioare și al mobilierului, cu o ofertă complexă de produse și servicii, care acoperă toate cerințele.

3DMAG – Fabrica de mobilă online 

3DMAG – Fabrica de mobilă online este un concept unic în Europa, spune conducerea ISPAL, fiind un proiect construit pe o platformă complexă NET-CAD-CAM, componente esențiale, care asigură fluxul produsului de la concept până la livrare și montaj. Aplicația răspunde așadar celor mai complexe nevoi de proiectare și comandă online și oferă posibilitatea de a configura propriul spațiu, începând de la pereți și pardoseală, tâmplărie pentru uși și ferestre, mobilier, până la amplasarea de obiecte decorative. Aplicația permite salvarea de imagini din orice unghi, și, foarte important, prețul pentru produsele adăugate în coșul de cumpărături este afișat instant. Toate acestea sunt motive în plus pentru a determina clienții să cumpere și producătorii, prestatorii de servicii sau comercianții să vândă. “Acest program este unul dintre punctele forte ale investițiilor făcute de noi în ultimii ani. Este, practic, rampa de lansare pentru o nouă abordare a pieții, puntea de legatură între noi și partenerii noștri: micii producători sau chiar persoanele fizice avizate”, ne-a declarat preşedintele ISPAL. 

La configurarea și implementarea acestei aplicații, specialiștii ISPAL au ținut cont, în primul rând, de nevoile reale ale utilizatorilor și, astfel, tehnologia lansată este una simplu de utilizat, permite personalizarea mobilierului, redimensionarea pieselor, se poate adapta rapid la bugetul alocat, iar clienții beneficiază de consultanță specializată oferită online, în timp real. Platforma este disponibilă gratuit pe www.3dmag.ro, iar kit-ul de instalare poate fi descărcat de orice utilizator care dispune de un computer și o conexiune la Internet.

Platforma are trei părți: NET-CAD-CAM. Dacă secțiunea NET este adresată utilizatorului, fiind practic magazinul virtual al companiei, platforma CAD stă la baza programului de proiectare, construind din modelele predefinite de plăci formatizate și corpuri produsul finit. Cea de-a treia secțiune a platformei este CAM-ul, modul care gestionează proprietățile specifice fiecărui utilaj de prelucrare ce operează comandat numeric după informațiile descărcate din CAD. “Această tehnologie îmbină cu ușurință simplitatea utilizării aplicației cu marea diversitate de elemente, ce pot fi configurate într-un număr nelimitat de combinații, a calității și preciziei cu care sunt prelucrate produsele finite. Corpurile de mobilier sunt fabricate la sediul ISPALși livrate prin parcul auto specializat, împreună cu schițele de montaj. Fie că vorbim de bucătării, dormitoare, living-uri, dressing-uri sau mobilier de birou, 3DMAG – Fabrica de mobilă online a devenit în mai puțin de un an de la lansare un instrument indispensabil pentru micii producători, designeri, arhitecți și chiar pentru clienții finali”, a adăugat conducerea ISPAL.

Lider în Moldova

ISPAL a decis să acționeze preponderent în județele Iași, Suceava și regiunea de Nord – Est a României. Întrucât compania deține un site specializat unde sunt prezente toate produsele, societatea atrage clienți din toată țara, dar și de peste granițele României, livrările de materiale și produse având loc în întreaga Uniune Europeană.

Datele oficiale arată că anul trecut ISPAL a deținut o cotă de piață de 55%, la nivel local și regional. “Am crezut și am știut că putem oferi mereu mai mult clienților noștri și nu ne-am limitat la un simplu act de comerț sau de intermediere de mărfuri. Știm că atunci când un client intră în showroom-ul nostru, acesta nu caută doar o piesă de mobilier frumoasă sau niște plăci colorate din care să își confecționeze un dulap. Acesta dorește să fie ascultat, consiliat, să își vadă visele puse pe hârtie, să beneficieze de servicii de proiectare, design, să i se recomande și alte produse complementare și să plătească un preț optim pentru produsul dorit. Pe deasupra, noi oferim clientului și servicii de livrare și montaj la domiciliu, inclusiv recomandări pentru diverși meșteri și montatori. Clientul știe, astfel, că va obține maximul de beneficii de la ISPAL și nu va pierde timpul prin alte magazine pentru a-și finaliza proiectele sale de amenajare”, ne-a explicat președintele ISPAL. 

Produse unicat

În funcție de complexitatea comenzilor, produsele finite ajung la client într-o perioadă de timp cuprinsă între 7 și 30 de zile.“Odată cu inaugurarea Parcului Industrial și dezvoltarea acestui concept unitar ce reunește tot ce se poate oferi în domeniul mobilei și al amenajărilor, ISPAL a decis să se promoveze în diverse evenimente și târguri, cel mai recent fiind Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, organizat la Romexpo București în perioada 10 – 15 septembrie 2014.Noutatea inedită cu care ISPAL s-a prezentat în cadrul târgului au fost fronturile MDF, cu lucrări decorative, prin procedeul denumit metaloplastie, Fronturile MDF lăcuite cu montură metaloplastie și inserție piatră semiprețioasă agat și Fronturile MDF 18 milimetri furniruit stejar, patină și antichizat cu inserție șnur decorativ, realizat prin metaloplastie. Aceste fronturi sunt realizate manual și pot fi considerate lucrări unicat, concepte în noutate absolută, oferind astfel clienților siguranța că mobilierul lor este personalizat și poate integra lucrări decorative, de artă sau inserarea în mobilier a unor suveniruri sau amintiri prețioase”, ne-a declarat Ovidiu Pleşcan, preşedintele ISPAL.

Conducerea companiei spune că societatea va fi prezentă și la alte târguri internaționale, cu scopul de a promova proiectele și produsele sale.

Investiții și planuri de viitor

Pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare, în anul 2010, ISPAL a semnat cu Organismul Intermediar pentru POS CCE un contract de finanțare, prin care s-au achiziționat echipamente complexe, mai exact: CNC pentru găurire și frezare material lemnos și a unei platforme de proiectare IMOS; presă dublu membrană cu presare în vacuum 3D, cu patru operațiuni distincte; cabină de vopsit și lăcuit; electrostivuitor; accesorii și scule pentru prelucrarea lemnului; software IMOS– NET-CAD-CAM, platforma pentru proiectare mobilier și vânzare online. Toate aceste echipamente au fost finanțate atât din surse proprii ale societății, cât și cu ajutorul unui credit de 370.000 de euro. După finalizarea proiectului în luna noiembrie a anului 2011, societatea a semnat un nou contract de finanțare POS CCE. Acesta a vizat dotarea cu echipamente pentru îmbunătățirea infrastructurii IT.

Investițiile au continuat și anul trecut valoarea acestora s-a ridicat la peste 730.000 euro. Bugetul a fost direcționat spre dezvoltarea facilităților oferite în cadrul Parcului Industrial, achiziția de utilaje performante și dezvoltarea parcului auto propriu.

ISPAL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,68 milioane de euro. Prima jumătate a anului curent a adus o creștere de 23% a cifrei de afaceri, față de aceeași perioadă a anului trecut. “Proiectele de viitor vizează dezvoltarea de servicii și produse pentru construcția de case în kit și mobila în kit. Practic, la fața locului clientului va trebui doar să facă asambalarea materialelor. Vor fi utilizate materiale eco friendly, care vor genera un consum minim de energie și vor oferi beneficii maxime de confort”, ne-a declarat Ovidiu Pleşcan, preşedintele ISPAL.

 

ISPAL încurajează inovația în domeniul mobilei și a amenajărilor și a creat servicii performate în relația cu clienții săi.

Parcul Industrial pentru Mobilă și Amenajări este un concept unic în România. Este un pol de dezvoltare și un cluster pentru arhitecți, designeri și prestatori de servicii din domeniul mobilierului și al amenajărilor.