Electric Castle 2019 campanie Lidl Romania

ISU va putea închide pe loc un club sau restaurant

03.11.2015

Executivul va adopta astăzi o ordonanță de urgență, în şedinta de Guvern, care dă dreptul ISU să închidă, pe loc, cluburile, restaurantele şi pub-urile care nu respectă legislația privind protecția la incendii, a afirmat primul ministru Victor Ponta.

„Astăzi, adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile”, a explicat prim-ministrul, înainte începerii şedinţei de Guvern.

Actul normativ are un singur articol potrivit căruia Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are posibilitatea de a închide pe loc, cu sigiliu, un local sau club care nu respectă legislația, până la remedierea situației.

„Este un singur articol care dă dreptul legal celor de la ISU să închidă, cu sigiliu, cum știe să facă ANAF-ul când e cazul, acele localuri și cluburi care pun în pericol viața celor care participă, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile. Și le îndeplinesc, foarte bine, se redeschid. Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențial de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri seara”, a afirmat  Victor Ponta.