Logistica

ITC Logistic, servicii complete de logistică

01.09.2016

Compania face parte din rețele globale IFLN și IATA, beneficiind astfel de avantaje importante. ITC LOGISTIC GmbH și-a început activitatea în anul 1975 în Germania ca furnizor de servicii de logistică la nivel național și internațional. Dezvoltarea constantă a companiei a făcut ca, în prezent, să dețină un număr important de depozite în Germania, Italia, Franța, Spania, Turcia, Anglia, România și nu numai. Această structură stă la baza unui sistem de servicii de logistică ce acoperă întreg teritoriu al Europei și țări de pe alte continente.

Determinarea și orientarea spre client, alături de competență și flexibilitate, siguranță și eficiență, rapiditate și dinamism, precum și un mod de acțiune proactiv și inovator, sunt atuuri care asigură un raport calitate-preț avantajos și o ofertă construită conform solicitărilor fiecărui client în parte.

ITC Logistic a venit în România, la fel ca majoritatea companiilor internaționale, pe o piață cu potențial, datorită clienților și cerințelor din România. Tot datorită unui client pentru care grupul efectua servicii logistice a apărut și necesitatea deschiderii unui birou ITC Logistic în România. Acest lucru s-a concretizat în vara anului 2006 prin deschiderea unui birou la Brașov, luând astfel ființă ITC Logistic România. Datorită creșterii continue în România, firma ITC Logistic România SRL și-a deschis 2 noi birouri în Timișoara și București în anul 2009.  Acest trend crescător a continuat, iar în anul 2011 a apărut al 4-lea birou în România, în Cluj Napoca. Serviciile logistice de transport și de depozitare oferite în toate cele 4 locații din România, respectiv Brașov, Timișoara, București și Cluj Napoca, îi conferă companiei ITC Logistic România o poziție determinantă pe acest segment în România.

„Am luat contact cu România așa cum marea majoritate a jucătorilor de nivel internațional din regiune și chiar din afara Europei au venit în România, într-o piață cu un potențial foarte mare pe zona de transport și logistică”, completează Sorin Șerbănescu, director general ITC Logistic România.

O gamă completă de servicii

Portofoliul ITC Logistic România este unul foarte variat, cuprinzând de la gama serviciilor de transport până la serviciile de depozitare în cele trei centre strategice ale companiei – Brașov, Cluj și Timișoara – servicii de vamă și antedepozit vamal, precum și altele.

„Ne-am propus încă de la început să ajungem la capacitatea de a oferi soluții de transport complete, rutier, aerian și maritim, iar de curând încercăm să dezvoltăm și partea de serviciu feroviar”, declară Sorin Șerbănescu.

ITC Logistic oferă o gamă completă de servicii din domeniul transportului și logisticii, fiind deschisă permanent la noi sugestii din partea clienților

Acest lucru este posibil deoarece compania este deschisă permanent la sugestiile și solicitările venite atât din partea clienților tradiționali, cât și a potențialilor clienți, directorul companiei susținând că „nu a existat până acum o cerere venită din partea unui client sau potențial client la care să nu fim deschiși, dispuși să investim și să ne dezvoltăm. Sunt de părere că succesul se poate măsura prin flexibilitate și dorința de a te dezvolta împreună cu clienții”.

ITC România asigură o acoperire completă la nivel național, având parteneri strategici pentru zonele mai puțin accesibile pentru mașinile companiei, asigurând astfel distribuirea mărfii clienților oriunde în țară.

La nivelul Europei și al țărilor din afara Europei, compania deține toate mijloacele pentru a distribui oriunde în lume, chiar și contracronometru. Astfel, pe lângă calitatea serviciilor oferite, acestea sunt asigurate cu promptitudine. Iar declarația directorului ITC este un exemplu în acest sens: „Îmi aduc aminte de o situație destul de recentă, în care un client ne-a cerut o livrare în Germania, în mai puțin de 8 ore. Cu tot cu organizare, obținerea avizelor și aducerea unui avion tip charter, am reușit să livram în 7 ore și 50 de minute la poarta fabricii, în condițiile în care orice întârziere însemna pierderi de sume cu multe zero-uri”.

Avantajele afilierii

Cu toate că la nivel național ITC România deține doar o flotă auto pentru distribuție internă, formată din autoutilitare tip Sprinter, la nivel de grup deține o flotă de camioane de 20 t, camioane cu prelată sau dubă. Acestea, împreună cu partenerii colaboratori ai grupului ITC Logistic, deservesc rute în toate țările în care ITC Logistic este reprezentată, precum rutele Germania – România, Germania – Franța, Germania – Turcia, Spania, Italia.

Însă apartenența la rețele globale, cum sunt IFLN și IATA, reprezintă un avantaj important pentru companie deoarece, pe lângă numărul de parteneri și aria de acoperire, membrii beneficiază de scheme combinate de servicii, maritim, aerian și rutier, ce pot garanta un transport eficient, economic și într-un timp stabilit de la început, punctual.

Compania este afiliată la două rețele globale – IFLN și IATA – beneficiind astfel de un avantaj important: scheme combinate de servicii

Acest avantaj este cu atât mai mare cu cât din rețeaua IFLN fac parte peste 170 de companii de logistică, în peste 80 de țări, iar prin IATA beneficiază de avantajul a 230 de companii aeriene, din peste 15 țări, care acoperă mai mult de 93% din necesarul pe acest tip de transport.

Planuri de viitor – dezvoltarea

În prezent, ITC Logistic România se concentrează pe dezvoltare, în principal pe partea de depozitare, și menținerea acestora la standarde ridicate. Cele mai recente investiții sunt reprezentate de extinderea depozitului central din Brașov la 4.000 mp, relocarea depozitului din Cluj și aducerea acestuia la nivelul depozitelor de clasa A, extinderea capacității de depozitare a depozitelor din vestul României, respectiv din Timișoara.

„Mulți clienți, și pe această cale invit orice potențial client să ne viziteze, au rămas plăcut surprinși de standardele oferite și de profesionalismul de care dăm dovadă. Suntem printre puținele companii din România care oferă clienților vizualizarea 24/24 pe camerele video la marfă și la cum este manipulată aceasta”, menționează directorul general al companiei.

Principalul plan de viitor al ITC Logistic România este dezvoltarea depozitelor și a liniilor de grupaj cu țări din Uniunea Europeană

Pentru viitor, ITC dorește să dezvolte și mai mult liniile de grupaj, în următorii doi ani plănuind să aibă cel puțin trei linii de grupaj pe relația cu Germania, Franța și Marea Britanie, cea către Germania fiind deja în curs de dezvoltare.

Cum cifra de afaceri înregistrată pentru anul 2015 a fost peste așteptări, de 7,2 milioane de euro, dar și datorită tendinței pozitive cu care a început acest an, conducerea ITC România a preconizat pentru sfârșitul anului 2016 o creștere de 15-20% a cifrei de afaceri.

„Până acum observ o evoluție conform cu estimările făcute la începutul anului, există un trend pozitiv, dar asta și datorită oamenilor angajați în ITC Logistic România, fiecare om contribuind cu profesionalismul de care dă dovadă. În cele din urmă, oamenii fac diferența”, încheie Sorin Șerbănescu, directorul general ITC Logistic România.