Slide

IULIE 2019

Ne desfășurăm cu toții activitatea în medii mai mult sau mai puțin tehnologizate. Dacă acum zeci de ani o zi de lucru se putea desfășura fără niciun fel de dificultate offline, acum nu ne putem imagina orele de la birou fără acces la Internet, un laptop sau un desktop, telefonul mobil și câte și mai câte device-uri sau programe care nu doar că ne fac viața mai ușoară, dar fără de care nu ne putem desfășura munca pentru care suntem plătiți la finalul lunii.

Toate aceste beneficii vin desigur cu un preț, de cele mai multe ori acesta fiind în strânsă legătură cu securitatea datelor. Poate la nivel personal mulți dintre noi nu realizăm importanța unei conexiuni sigure la Internet, însă la nivelul unei companii acest lucru este esențial. Specialiștii în securitate recomandă ca în jur de 5% din bugetul unei companii ar trebui orientat către zonele de investiții pentru securizarea datelor și sistemelor. Motivul? Toate business-urile, indiferent de mărimea lor, pot deveni rapid ținta unor atacuri cibernetice, iar riscurile la care se expun sunt atât de ridicate încât pot destabiliza serios poziția companiei, indiferent de domeniul în care aceasta își desfășoară activitatea.

Phising, Wipers sau ransomware sunt doar câteva dintre tipurile de atacuri cibernetice la care suntem cu toții expuși, indiferent de sistemele de securitate pe care le utilizăm. Specialiștii din domeniu recunosc fapul că nu există nicio situație în care o companie poate să fie protejată în proporție de 100%, atâta timp cât angajații sunt conectați la Internet și folosesc programe online. Zi de zi apar noi tipuri de atacuri și zi de zi sistemele de protecție, însă este foarte important ca sectorul securității să fie prioritizat în timpul discuțiilor referitoare la viitoarele investiții.