Criza energetică globală reprezintă un subiect deosebit de actual, în condițiile în care afectează atât populația generală, cât și mediul de business suprasolicitat deja de provocările recente generate de pandemie. Și, dacă în cazul cetățenilor posibilitățile de reacție sunt oarecum limitate, nu același lucru am putea afirma despre companii. Devine din ce în ce mai evident faptul că este imperios necesar ca fiecare afacere, de dimensiuni mai mari sau mai mici, să găsească soluții la această nouă provocare și să își eficientizeze activitatea de producție, pentru a putea gestiona corespunzător costurile aflate în creștere ale energiei, dar și pentru a putea dobândi, în final, independența energetică.
În acest sens, eficientizarea activității prin investiții și trecerea către sursele de energie regenerabilă nu pot decât să influențeze în sens pozitiv activitatea companiilor. Mai mult decât atât, companiile care vor găsi soluții la provocările crizei energetice globale își vor putea asigura continuitatea, vor putea atrage noi parteneri de afaceri și investitori, ceea ce poate reprezenta avantajul competitiv care face diferența într-o piață atât de volatilă.
Astfel, pe fondul crizei energetice, VEROTHERM lansează primul proiect green care cuprinde 420 de panouri fotovoltaice și o stație dublă de încărcare rapidă pentru mașini electrice și plug-in hibrid.
Pentru NOVALIA, răspunsul la provocările generate de criza energetică a fost reprezentat de investiții în automatizare.
Pentru a face procesele de producție cât mai prietenoase cu mediul și mai sustenabile posibil, FANUC acordă atenție îndeosebi reducerii consumului de energie, promovării reducerii deșeurilor și încurajării reciclării, precum și îmbunătățirii constante a proceselor de control de substanțe chimice.
Din dorinţa de a menţine nivelul tehnologic în pas cu standardele actuale, SERGIANA își asigură continuitatea prin noi investiții care vizează extinderea capacităţii de producţie şi ambalare, precum și o evoluție sustenabilă, chiar și în condiții de criză.
REMATINVEST își continuă investițiile în dezvoltarea parcului logistic și a facilităților de procesare a deșeurilor colectate, respectând cu rigurozitate legislația de mediu.
Alte companii, precum KREDIANIS, au pus accent pe investiții în parcul auto și spații de depozitare, precum și pe dezvoltarea și implementarea soluțiilor digitale, care să permită eficientizarea fluxului de activități.
Și ID Logistics se concentrează pe proiecte de acest gen. Astfel, eficientizarea activității companiei se traduce prin digitalizare și eliminarea documentelor tipărite, ceea ce duce și la o reducere a consumului de hârtie/toner și implicit la sustenabilitatea afacerii.
PLASMASERV SRL a ales să investească în programe de training din zona tehnică, dar și de dezvoltare personală. Totodată, noul sistem de management prin obiective (MBO) permite analize periodice a nevoilor de instruire, stabilindu-se programe comune de dezvoltare personală și coeziune a echipei.