Iunie 2014

Care sunt cele mai importante lecții pe care un om de afaceri cu experiență le poate oferi antreprenorilor aflați la început de drum?

O întrebare simplă, dar care are răspunsuri complicate și mai ales complexe. Multe sunt lecțiile punctuale, însă cei mai mulți oameni de afaceri spun că trei sunt ideile pe care oricine aflat la început de drum trebuie să le ia în calcul, indiferent de domeniile și de piețele pe care aceștia le-au ales.

Prima este pasiunea pe care o are pentru domeniul ales. Indiferent de eforturile și dorința de reușită, fără pasiunea interioară pentru drumul său, șansele de reușită sunt scăzute. A doua este lecția despre încredere, întrucât la începutul oricărei afaceri care inovează vor fi voci care vor spune că nu există niciun viitor pentru astfel de practici. Nu în ultimul rând, perseverența va fi cea care susține eșecurile iminente și momentele în care totul pare fără soluție.

Așadar, cu pasiune pentru drumul ales, încredere în ideile noi și perseverență pentru a trece peste momentele grele orice este posibil. Desigur că există mult mai multe sfaturi demne de luat în calcul și pentru că vrem să adunăm cât mai multe, din domenii cât mai diferite, vă așteptăm mesajele legate de acest subiect la adresa de mail office@jurnaluldeafaceri.ro. Putem construi împreună viitorul mediului de afaceri românesc!