IUNIE 2016

Organizațiile Non-Guvernamentale, dar și investitorii și beneficiarii direcți știu că antreprenoriatul social este necesar și că dezvoltarea economică dintr-o țară depinde direct de acest lucru. Un studiu realizat anul trecut arată faptul că, pe plan local, antreprenoriatul social va deveni una dintre principalele oportunități de dezvoltare a celor care vor să schimbe cu adevărat ceva în societate.
Unul dintre cele mai de succes nume din domeniul antreprenoriatului social este Scott Harrison. Realizând faptul că lipsa apei potabile este încă o problemă pentru oamenii din diferite zone ale lumii, Harrison a lansat Water, o organizație de caritate care a reușit să ajute peste un milion de oameni din nu mai puțin de 17 țări. Scott Harrison donează tot profitul companiei înființate și a reușit în același timp să crească an de an profitul start-up-ului caritabil, care susține cauza.
În timp ce din ce în ce mai mulți antreprenori din țara noastră se orientează către nișe speciale ce susțin antreprenoriatul social, în România din păcate nu există însă legi speciale care pot susține astfel de inițiative.
Cu ajutorul inovării, a unui impact social puternic, dar și a unei planificări realiste și detaliate, antreprenorii pot finaliza însă cu succes implementări care schimbă societatea, iar dovadă stau nenumărate exemple în acest sens. De asemenea, cei care vor să investească în această direcție, pot beneficia de sfaturile Fundației Antrenoriat Social, cu filiate deschise în București, Vâlcea, Arad și Mehedinți. Înființată în anul 1996, fundația contribuie la realizarea dezvoltării economiei durabile și este parte din Social Entrepreneurship
Foundation.