IUNIE 2019

Care este diferența dintre un pachet salarial mediocru și unul bun? Beneficiile care vin peste salariul negociat între angajat și angajator. Dacă întrebarea era ridicată angajaților români acum câțiva ani, cei mai mulți dintre aceștia răspundeau simplu și rapid „nivelul salariului”, acum însă lucrurile s-au schimbat drastic și acest lucru nici nu este de mirare, întrucât lucrăm cu toții într-un mediu energizant, unde cei care câștigă au un singur lucru în comun: deschiderea către schimbare.

Un exemplu excelent este dat de programele de training și de dezvoltare personală din ce în ce mai prezente în companiile medii și mari din țara noastră. Specialiștii din domeniu susțin că cele mai cerute programe sunt cele de comunicare și de leadership, iar cum România se află într-o etapă definită de educare și dezvoltare, plafonarea angajaților este încă departe. Analiștii din domeniu explică faptul că piața de training a crescut constant în ultimii ani, nivelul fiind de 30% pentru companiile specializate în acest domeniu.

Oamenii simt nevoie de dezvoltare a educației, iar cererile de traininguri specializare sunt într-o constantă creștere la nivel local, cu precădere cele specializate în soft skills, precum deontologie, etică, lucrul în echipă, încrederea de sine, time management sau flexibilitate. Dincolo de investiții, proiecte ambițioase sau veniturile lunare, cele mai importante resurse ale unei companii sunt oamenii care o formează, iar creșterea acestora vine cu evoluția companiei din care fac parte. Cu alte cuvinte, a-ți crește profesional salariații este o investiție sigură în progresul businessului pe care îl conduci.