Slide

Constructii

Izotec

IZOTEC Group aduce în România prima linie tehnologică pentru Sudură Invizibilă

01.05.2022

Nivelul de performanță al utilajului este de două ori mai bun decât cel al celor existente pe piață, timpul de sudură fiind redus la jumătate. În anul 2021, industria construcțiilor, la nivel mondial și replicat la nivel național, a fost marcată de câțiva factori majori, precum lipsa materiilor prime, scumpirile repetate și fără predictibilitate ale materialelor, criza sanitară, grijă sporită pentru asigurarea unui mediu de lucru adecvat pentru angajați, dar și de importanța implementării digitalizării în cât mai multe procese și activități.

Un impact serios în buna funcționare a tuturor companiilor de profil l-a avut și blocajul lanțului logistic la nivel mondial. Însă, chiar și în acest context imprevizibil în care s-a derulat anul 2021, interesul și ritmul de lansare al comenzilor de produse premium IZOTEC nu a scăzut, ci chiar a depășit valorile din anii trecuți.

În 2021, IZOTEC a actualizat prețurile la tâmplărie, căutând de fiecare dată soluții pentru a susține actualizările de preț operate deja de furnizori, pentru a oferi clienților un avantaj important în piață.

Chiar și în contextul imprevizibil în care s-a derulat anul 2021, interesul și ritmul de lansare a comenzilor de produse premium IZOTEC nu a scăzut, ci chiar a depășit valorile din anii trecuți

„Am căutat permanent să avem o relație apropiată cu clienții și să îi ajutăm să se adapteze noilor condiții de lucru. Am insistat pe respectarea unor principii și reguli simple care să ne permită să lucrăm cât mai bine în contextul provocator global în ceea ce privește lansarea din timp a comenzilor, respectarea condițiilor de plată, tratarea diferențiată și lansarea etapizată a comenzilor pentru mari proiecte imobiliare, dar și prin verificarea constantă a informărilor transmise și menținerea unei relații apropiate cu reprezentanții IZOTEC alocați”, ne-a declarat Dl. Ciprian Chelariu, CEO IZOTEC Group.

Lansarea de produse noi și digitalizarea, aspecte esențiale în evoluția IZOTEC

Chiar și în acest context provocator, IZOTEC nu a renunțat la lucrurile care au marcat evoluția din ultimii ani: lansarea de produse noi și digitalizarea. Astfel, compania a reușit să lanseze, cu sprijinul furnizorului de profile Gealan, o nouă fereastră cu 3 garnituri de izolare, Izo3+, cu profilul PVC Gealan Linear de 74 mm și 6 camere la interior. Aceasta este o fereastră premium, ideală pentru orice tip de proiect nou sau de renovare, pentru case sau apartamente, proiecte imobiliar sau clădiri rezidențiale. Ferestrele cu 3 garnituri oferă o serie de avantaje importante, precum economie la întreținere (prin izolare termică de excepție), economie de preț, izolare fonică și confort sporit, mai multă lumină naturală în casă, o gamă variată de culori disponibile, multiple opțiuni de aerisire, dar mai ales un plus de siguranță pentru fiecare locuință.

Ferestrele cu 3 garnituri de izolare și geam triplu (tripan) asigură o izolare termică și fonică performantă. Ferestrele premium asigură în plus aerisirea lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, datorită echipării standard cu microventilație, scăpând astfel de grija igrasiei, mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

Ferestrele premium IZOTEC asigură aerisirea lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, datorită echipării standard cu microventilație

Unul din modelele premium recomandate de IZOTEC este fereastra cu deschidere în plan paralel, pe 6mm, care permite aerisirea spațiilor, în condiții de izolare fonică și confort sporit.

„Ferestrele premium IZOTEC pot face diferența, când vine vorba despre confort și siguranță, întrucât sunt testate constant de Institutul german pentru tehnica ferestrelor, IFT Rosenheim. Asta înseamnă că sunt supuse la numeroase teste de rezistență la efracție. Pe lângă nivelul redus de zgomot din afară, o aerisire controlată și manevrare ușoară, ferestrele premium IZOTEC oferă o siguranță sporită împotriva hoților”, precizează Dl. Ciprian Chelariu.

Detaliile fac diferența

În mod obișnuit, în echiparea standard se folosește feronerie germană Winkhaus, cu piese rezistente din oțel, ferestrele fiind întărite și la interior cu armătură solidă din oțel, de la Kovostroj. Pentru cei care își doresc un plus de protecție, IZOTEC pune la dispoziție o serie de opțiuni de siguranță superioară pentru ferestrele premium IZOTEC. O fereastră cu echipare specială, cu un grad de siguranţă de tip RC2/ RC3, este dotată cu mâner cu cheiță, sticlă laminată și un număr crescut de piese de feronerie din oțel, conform specificațiilor din documentația tehnică de specialitate. Datorită tuturor acestor elemente, fereastra este blocată la un nivel superior și împiedică forțarea ei de către hoți.

În plus, trebuie ținut cont de faptul că, de la finalul anului 2020, clădirile noi trebuie să respecte și direcțiile setate de normativul nZEB, respectiv consumul de energie să fie aproape egal cu zero. Necesarul de aproape zero sau foarte redus de energie trebuie acoperit într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv din instalaţii de producere a energiei regenerabile la faţa locului sau în apropiere.

IZOTEC oferă produse cu performanțe tehnice deosebite, care se reflectă într-un confort sporit, dar și izolare termică și fonică de top

„Întrucât aceste surse de energie verde sunt costisitoare, interesul asupra performanțelor energetice ale fiecărui material utilizat în construcții este tot mai ridicat. Noua fereastră Izo3+ asigură o termoizolație excelentă și poate face o diferență semnificativă în scăderea costurilor cu întreținerea spațiilor în care locuim sau muncim. Mai multe detalii sunt prezentate pe site- https://izotec.ro/ro/izo3-noua-fereastra-izotec-cu-3-garnituri/”, conform reprezentantului companiei.

Digitalizarea vizează îmbunătățirea comunicării cu clienții

Un alt aspect important în evoluția IZOTEC de-a lungul timpului este cel legat de digitalizare. În ceea ce privește procesele de digitalizare, compania a continuat proiectele demarate în anii anteriori și a dezvoltat noi instrumente de îmbunătățire a comunicării cu clienții. Întrucât pandemia a impus limitarea discuțiilor directe, IZOTEC a dezvoltat un tur virtual 3D, care permite atât prezentarea produselor, cât și a capacităților de producție folosite în cele 3 fabrici. Turul virtual poate fi accesat la adresa: https://my.24vr3d.com/tour/izotec-group.

În 2022, compania va investi într-un nou proiect de tehnologizare a procesului de producție. Prin acest proiect, IZOTEC Group vizează îmbunătățirea perfomanțelor gamelor curente de ferestre și uși, implementarea unor noi măsuri de fabricare în condiții ecologice a produselor, o mai bună cooperare cu furnizorii de materii prime pentru a promova protecția mediului și o dezvoltare durabilă.

În 2022, compania va investi într-un nou proiect de tehnologizare a procesului de producție

În plus, se are în vedere fructificarea oportunităților noi de afaceri, prin accesarea unor proiecte, dar și creșterea productivității muncii pe angajat, extinderea pe noi piețe, continuarea procesului de informare și educare a pieței/clienților cu privire la performanțele tâmplăriei IZOTEC și a beneficiilor care decurg din achiziția de tâmplărie premium, dar și identificarea unor noi mijloace de comunicare și menținere a interesului potențialilor clienți.

Primul utilaj URBAN de sudură invizibilă din România la IZOTEC Group

Cea mai nouă investiție destinată să aducă o îmbunătățire vizibilă în calitatea produselor este linia tehnologică pentru Sudură Invizibilă produsă în Germania de firma URBAN GmbH & Co. Maschinenbau KG. Aceasta este de altfel prima mașină de acest tip produsă și livrată în România de firma germană, binecunoscută în domeniu pentru gradul înalt de calitate al utilajelor produse. Nivelul de performanță este de două ori mai bun decât cel al utilajelor existente pe piață, respectiv timpul de sudură este la jumătate față de ce pot face restul mașinilor de sudură invizibilă.
Tipurile de operațiuni efectuate de această linie tehnologică sunt pe profil color – sudură invizibilă, profil color – sudură la 0,2mm și profil alb – sudură și debavurare clasică.

Ca noutate, pe acest utilaj se pot suda și ferestre PVC placate cu aluminiu. Fluxul tehnologic se va completa până la jumătatea anului și cu o linie automatizată de montaj feronerie pe cercevea, de asemenea produsă în Germania de firma URBAN GmbH & Co.

„Investiția în tehnologie efectuată de IZOTEC Group la cea de-a 3-a unitate de producție se ridică la peste 2,5 milioane de euro. Strategia de implementare a sudurii invizibile în portofoliul de produse IZOTEC se va definitiva odată cu completarea fluxului tehnologic”, explică Ciprian Chelariu.

Contextul actual de criză influențat de conflictul din Ucraina

Activitatea economică este puternic influențată în prezent de situația conflictului de la graniță. Mulți dintre producătorii de profile PVC, armături și feronerie au efectuat în ianuarie și februarie mai multe scumpiri de preț, generate în principal de costurile cu transportul și energia, scumpiri care au însumat creșteri de până la 10% față de listele cu care s-a încheiat anul 2021. Însă, de la declanșarea conflictului din Ucraina, speranțele tuturor de a funcționa în condiții de normalitate s-au îndepărtat. Cu siguranță, vor fi afectate, ca preț, planificare și disponibilitate, materiile prime, energia, rutele de transport, livrările și multe alte activități sau produse implicate în buna desfășurare a activităților economice.

În perioada actuală, furnizorii transmit noi informări care anunță faptul că prețurile materialelor livrate vor suferi noi majorări, în general, cu peste 10%, care se adaugă la cele deja efectuate la început de an.

IZOTEC caută cele mai avantajoase soluții care să răspundă cerințelor clienților

Compania analizează cu atenție impactul scumpirilor operate de toți furnizorii și căută să transfere un procent cât mai mic către clienții. Nu pot fi excluse în perioada următoare situațiile neprevăzute și se impune astfel necesitatea acționării cu maximă responsabilitate în activitățile de zi cu zi.

„Deși este greu de previzionat cum va evolua mediul economic național și mondial, un lucru este sigur: vom face tot posibilul să găsim mereu cele mai bune soluții pentru a furniza produse de calitate, în cel mai bun termen posibil, în acest context plin de provocări”, a declarat, în încheiere, Dl. Ciprian Chelariu, CEO IZOTEC Group.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/izotec-group-a-lansat-prima-fereastra-premium-la-pret-standard/