Constructii

Izotec

IZOTEC Group, ferestre pentru generații

01.11.2023

Compania vine în întâmpinarea clienților cu produsul Izo3+, datorită căruia clienții nu sunt nevoiți să facă compromisuri. La început de 2023, pentru IZOTEC Group se contura un an foarte bun din punct de vedere al cifrelor. Compania are în continuare planuri pe termen lung, dar care necesită o actualizare permanentă, în funcție de evoluția mediului extern. În plus, în ultimul an, IZOTEC Group a demonstrat faptul că își susține partenerii în mod special cu un produs de calitate premium, la preț standard: Izo3+, un produs cu caracteristici tehnice de top, fără compromisuri. De asemenea, IZOTEC Group continuă procesul de educare a pieței și oferă consiliere permanentă partenerilor de business.

Cu toate acestea, IZOTEC Group a întâmpinat, de asemenea, provocări  în  anul anterior. Acestea au fost legate de liniile logistice, termenele de livrare prelungite, dezechilibrul stocurilor uzuale, creșterile succesive de prețuri la materiile prime, la combustibil și la energie. În plus, anul trecut s-a observat și o scădere a calității în ceea ce privește serviciile de transport, însă compania a reușit să găsească soluții, astfel încât clienții să nu fie afectați.

„Deși am putea să acceptăm calea ușoară și să facem și noi compromisuri, nu ne dorim acest lucru, chiar dacă au intervenit scumpiri în branșă, la nivel mondial. Suntem preocupați să realizăm produse de calitate, la un nivel constant și care să ofere beneficii extinse pe termen lung clienților noștri”, ne-a declarat dl. Ciprian Chelariu, Fondator IZOTEC Group.

IZOTEC Group ține pasul cu tehnologia

IZOTEC Group a ținut mereu pasul cu tehnologia și s-a orientat spre eficientizare energetică și digitalizare, în ceea ce privește modul în care se desfășoară procesele de producție. În cadrul companiei sunt implementate deja soluții de digitalizare și se are în vedere digitalizarea completă. În prezent sunt folosite aproape 30 de aplicații destinate să susțină procesul digitalizat de dezvoltare. De asemenea, există interes și deschidere tot mai mare din partea colaboratorilor pentru implementarea și folosirea soluțiilor digitale inteligente. Viitorul este digital, fapt care se regăsește și în produs: ferestrele IZOTEC Group sunt compatibile cu soluțiile smart-home.

Ȋn plus, a fost pusă în funcțiune o instalație de alimentare cu energie electrică pe sistem fotovoltaic, prin care se reduce cantitatea de energie preluată din rețeaua externă. Acest proiect include și o stație de încărcare a autovehiculelor electrice, aflată la dispoziția tuturor deținătorilor de astfel de vehicule.

IZOTEC Group a pus în funcțiune o instalație de alimentare cu energie electrică pe sistem fotovoltaic, prin care se reduce cantitatea de energie preluată din rețeaua externă

Anul acesta, compania a introdus și un nou sistem de evaluare a transportatorilor, iar gradul actual de satisfacție al clienților pare să fie de 98%. În plus, a regândit modul de organizare și de ambalare a elementelor de tâmplărie, astfel încât produsele să ajungă în stare perfectă la clienții finali.

„Credem că inovația este cel mai bun mod prin care putem evolua și prin care ne putem scrie viitorul, așa cum ni-l dorim, ca să devenim un reper al excelenței în business și un model pentru companiile românești din domeniu. Încercăm mereu să deschidem un drum în această branșă, privim spre viitor și folosim tehnologie de top. Prin filosofia noastră, inovăm constant: că sunt procese sau produse, noi suntem obligați să inovăm”, afirmă Fondatorul IZOTEC Group.

Calitate și eficiență

Partenerii IZOTEC Group se mândresc astăzi cu proiecte frumoase și se bucură de clienți încântați. Din 2004 și până acum, compania a contribuit prin zeci de mii de ferestre livrate, mii de proiecte finalizate, sute de parteneri și de antreprenori de succes, zeci de ani de siguranță, confort și economii, pentru beneficiari și parteneri români, dar și europeni, din Belgia, Austria, Anglia, Italia, Germania, Franța.

De la mijlocul anului 2022, la IZOTEC Group s-a pus în funcțiune un utilaj de ultimă generație, fabricat de compania germană Urban GmbH & Co, care realizează sudură „invizibilă”, prelucrarea găurilor pentru echiparea ulterioară, precum și montarea și fixarea feroneriei cercevele.

IZOTEC Group a pus în funcțiune un utilaj de ultimă generație, fabricat de compania germană URBAN, care realizează sudură „invizibilă”

Întregul flux este deservit de 7 oameni, deoarece procesul este automatizat. Investiția, în valoare de peste 1 milion de euro, a fost realizată prin intermediul unei finanțări EEA Grants și Norwegian Grants.

„Utilajul eficientizează producția din punct de vedere al calității, consumului, vitezei și efortului uman, dar garantează și calitatea produselor marca IZOTEC și este dovada faptului că procesul de producție din fabrica IZOTEC Group se desfășoară conform standardelor internaționale: eficient, calitativ, sustenabil, fără erori”, precizează dl. Ciprian Chelariu.

Izo3+ ajută la o dublă economisire

În momentul de față, pe fondul nesiguranței economice, piața solicită produse de o calitate redusă. Dar, fiindcă investiția în ferestre premium ajută la economia de energie pe termen lung, IZOTEC Group vine în întâmpinarea clienților cu produsul Izo3+, datorită căruia clienții nu (mai) sunt nevoiți să facă compromisuri. Acesta include trei garnituri, la preț de două, are șase camere în toc, un coeficient de transfer termic excelent și feronerie cu echipare completă, în varianta standard. Cu Izo3+, utilizatorul se bucură de o dublă economisire.

În plus, anul acesta, compania a dezvoltat un departament dedicat de Customer Service pentru parteneri, care au la dispoziție și un program de training, inițiat în urmă cu câțiva ani, pentru ca oamenii să ajungă să înțeleagă beneficiile pe care le aduce un produs de înaltă calitate și să vadă ferestrele ca pe o reală investiție pe termen lung, cu recuperare rapidă.

IZOTEC Group vine în întâmpinarea clienților cu produsul Izo3+, datorită căruia clienții nu (mai) sunt nevoiți să facă compromisuri

Pentru a crește accesul la informații de calitate, compania a creat noi materiale de prezentare a produselor marca IZOTEC, materiale care se află la sediile partenerilor și care îi ajută în discuțiile cu clienții proprii. Pe de altă parte, se testează și un nou sistem de bonusare a partenerilor.

„Ne-am asumat acest rol, cel de a educa piața, chiar dacă acest lucru ne costă mai mult decât se poate integra în prețul final; facem acest lucru în cascadă – întâi, cu partenerii noștri, apoi, aceștia, la rândul lor, reușesc să-și educe clienții”, mai spune Fondatorul IZOTEC Group.

Produsele IZOTEC Group, recertificate în 2023

Produsele companiei IZOTEC Group au fost recertificate și în acest an. Încă din 2008, ferestrele marca IZOTEC și procesele de producție sunt certificate de Institutul IFT Rosenheim, iar din 2019, produsele marca IZOTEC au trecut la un nivel superior de certificare.

Astfel, IZOTEC Group este printre puținele companii românești care dețin acest nivel de atestare și primul producător de ferestre din România care a obținut marcajul CE din partea Institutul IFT Rosenheim. În fiecare an, auditorii vizitează fabrica IZOTEC Group, pentru monitorizarea și evaluarea neutră și holistică a proceselor de producție și a produselor rezultate. În plus, pentru ca produsele să primească certificarea internațională IFT în urma auditului, este necesar ca fiecare dintre furnizorii IZOTEC Group (profiluri, sticlă, feronerie) să fie certificați.

IZOTEC Group este primul producător de ferestre din România care a obținut marcajul CE din partea Institutul IFT Rosenheim

Datorită faptului că procesul de producție din fabrica IZOTEC Group este atent verificat de specialiștii institului german IFT Rosenheim, ca autoritate externă recunoscută internațional, utilizatorul are certitudinea calității, întrucât cerințele specificate în legislația aplicabilă în construcții sunt îndeplinite, documentele și testele sunt autentice, controlul producției din fabrica IZOTEC Group este auditat și monitorizat, iar probele și proprietățile produselor sunt publicate pe website-ul IFT Rosenheim.

„Testele sunt efectuate pentru produsul final; astfel, am aflat că ferestrele produse de noi ar rezista la uragane. Prin urmare, produsele IZOTEC Group satisfac orice exigențe legate de performanțe tehnice și se pliază pe cerințele beneficiarilor finali. După cum se poate vedea pe website-ul IFT Rosenheim, IZOTEC Group se află printre cele 7 companii producătoare de ferestre din Europa care au obținut certificarea QM320, privind standardul de calitate”, detaliază dl. Chelariu.

IZOTEC Group contribuie la eficientizarea energetică

Produsele IZOTEC sunt compatibile cu clădirile verzi, cu casele pasive și cu standardul nZeb, contribuind la eficientizarea lor energetică. De asemenea, și procesele de producție ale companiei sunt orientate spre sustenabilitate. Prin tehnologiile pe care le-a implementat în ultimul an, IZOTEC Group protejează mediul și produce eficient prin utilajele recent achiziționate, dar și în condițiile în care halele de producție au fost dotate cu un sistem fotovoltaic, iar climatizarea spațiilor de lucru se face cu pompe de căldură.

În ceea ce privește produsele IZOTEC, fiind conforme tuturor exigențelor pentru a fi integrate în clădiri verzi și având un coeficient de transfer termic excelent, acestea contribuie la reducerea consumului cu încălzirea spațiilor interioare. În plus, furnizorii fac parte din inițiativa industriei privind reciclarea materiei prime: spre exemplu, 80-90% din compoziția profilelor provine din reciclarea materialelor, doar stratul exterior fiind unul din materie primă virgină.

Produsele IZOTEC sunt compatibile cu clădirile verzi, cu casele pasive și cu standardul nZeb, contribuind la eficientizarea energetică

„Dorim să construim pentru generații și să investim în viitor. De aceea, luăm în serios eficientizarea energetică, atât prin ferestrele pe care le furnizăm, cât și prin felul în care le producem. Resursele de care dispunem sunt tot mai limitate, așa că privim pe termen lung, deci economisirea energiei, prin ferestre produse cu consum mai mic de resurse și care să ajute la reducerea costurilor de întreținere ale unui spațiu a devenit prioritară. Activăm într-un domeniu direct implicat în eforturile generale pentru sustenabilitate, ceea ce ne obligă să fim cu atât mai responsabili față de mediul înconjurător”, declară dl. Ciprian Chelariu.

IZOTEC Group, un angajator ce încurajează dezvoltarea angajaților

Personajele principale din povestea IZOTEC Group sunt oamenii. Ceea ce a devenit IZOTEC Group, ca și companie, a devenit datorită echipei de izoteci. Izotecii, angajații companiei, sunt asociați cu performanța și cu eficiența, cu mentalitatea de învingător, fiind în permanență dornici de evoluție. Profesionalism, performanță, eficiență, dar și pasiune, entuziasm, emoție – acestea sunt atribute ale unui izotec. Toate sunt însoțite de o doză de bună dispoziție și entuziasm. Acestea pot fi trăsături predefinite sau dezvoltate ulterior; așadar, oricine poate deveni un izotec, dacă dorește acest lucru.

Ar fi de menționat și faptul că IZOTEC Group a avut, încă de la înființare, grijă să încurajeze competența și să nu discrimineze în nici un fel, iar aceste premise au fost firesc implementate. Diversitatea echipei arată că nu există discriminări de nici un fel: vârstă, gen, rasă, religie, dizabilitate etc., la nici un nivel.

IZOTEC Group a avut, încă de la înființare, grijă să încurajeze competența și să nu discrimineze în nici un fel, iar aceste premise au fost firesc implementate

Anul acesta, IZOTEC Group a implementat un nou sistem de evaluare a performanței și de premiere a celor care înregistrează performanțe de top. Pe de altă parte, au existat situații în care angajații au beneficiat de ajutoare sociale pentru evenimente de viață, din partea companiei.

„IZOTEC Group susține dezvoltarea continuă și individuală a fiecărui membru al echipei, prin încurajarea cititului, sprijinirea inițiativelor și experimentării și, totodată, apreciind efortul, onestitatea și bunele intenții. Singurul lucru asupra căruia omul deține controlul 100% este el însuși și, prin urmare, trebuie să evolueze cât mai mult și să împărtășească. Este și unul dintre motivele pentru care încerc cât pot să ajut angajații să se instruiască”, menționează Fondatorul IZOTEC Group.

Perspective de viitor

Pentru IZOTEC Group, volumul de vânzări pentru export s-a dublat în primele două trimestre din 2022, față de 2021. Cu toate acestea, se poate resimți scăderea pieței de construcții, lipsa de investiții noi în domeniu și faptul că, acum, oamenii au ca grijă principală asigurarea cheltuielilor de bază. Prin urmare, se estimează că cererea va scădea în perioada următoare, pe termen scurt.

Pentru IZOTEC Group, volumul de vânzări pentru export s-a dublat în primele două trimestre din 2022, față de 2021

„Chiar dacă mediul economic pare nefavorabil la final de 2023, suntem încrezători și ne-am ocupat de planificare, pe termen mediu și lung. Deocamdată, am înregistrat o ușoară creștere față de 2022. Totuși, având în vedere faptul că ferestrele produse de noi reprezintă o investiție rațională, conformă cu direcția de economisire și având recuperare rapidă, avem convingerea că vom înregistra creșteri ulterior, fiindcă, pe termen lung, aceasta este soluția câștigătoare evidentă”, a declarat, în încheiere, dl. Ciprian Chelariu, Fondator IZOTEC Group.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/verotherm-investeste-in-extinderea-capacitatilor-de-productie/