JA România și Raiffeisen au lansat, și în format digital, ABCdar -ul bancar

17.04.2018

Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank au lansat, și în format digital, programul de educație financiară ABCdar bancar. Astfel, elevii de liceu și profesorii pot accesa gratuit componenta de învățare digitală ABCdar bancar dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™.

Aşadar, ediția a opta ABCdar bancar, programul de educație financiară dezvoltat de Junior Achievement (JA) și Raiffeisen Bank, aduce, gratuit, elevilor de liceu și profesorilor componenta de învățare digitală, dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire™. Aceasta vine în completarea instrumentelor clasice prezente la clasă (manuale tipărite pentru elevi și ghidul profesorului), dând elevilor posibilitatea unei experiențe de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu.

Până la finele acestui an școlar, componenta digitală ABCdar bancar se află în etapa de pilotare, fiind accesibilă pentru 2.000 de elevi din clasele IX – XII, din 55 de licee și pentru profesorii lor coordonatori.

„Noile tendințe din lumea digitală ne-au determinat să ducem programul de educație financiară pentru liceeni, ABCdar bancar, mai aproape de nevoile tinerilor. Versiunea digitala a proiectului oferă utilizatorilor un mod interactiv de învățare, prin jocuri, teste și video-uri adaptate nevoilor acestora, și un format mult mai ușor de accesat. Astfel, continuăm să susținem educația financiară a copiilor și a tinerilor astfel încât să avem cetățeni mai bine informați și educați financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank

Elevii pot accesa, prin intermediul componentei digitale a ABCdar, module interactive care facilitează învățarea, la clasă sau în afara ei, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator).

Odată cu lansarea componentei digitale ABCdar bancar, JA România și Raiffeisen Bank deschid şi competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, cu scopul de a încuraja includerea unui astfel de curs ca disciplină opțională în cât mai multe școli.

Liceele în care se desfășoară activități ABCdar bancar, în acest an, pot obține finanțări totale de 3.000 de euro prin implicarea elevilor în parcurgerea cursului digital și prin elaborarea unei aplicații care să evidențieze modalitățile prin care oferă acces la experiențe de educație financiară relevante.

 

 

 

Citiți și despre: