Joburi remote 2020

Joburi remote 2020. Numărul ofertelor s-a triplat în ultimele zile!

20.03.2020

Joburi remote 2020. Numărul de locuri de muncă remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor eJobs. Astfel, noul context economic și social schimbă și raportarea angajaților și angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu.

Joburi remote 2020. Și căutările candidaților au crescut

Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de locuri de muncă, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă.

Joburi remote 2020. Ce spun autorii studiului?

”La nivelul Uniuniii Europene, România încă este țara cu cel mai scăzut procent de remote work. Lucrurile par, însă, că încep să se schimbe, chiar dacă, e adevărat, această schimbare a venit puțin forțat și a fost determinată de noua dinamică de pe piața muncii. Da, acum se lucrează și se angajează preponderent remote ca metodă de protecție și ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Însă acolo unde se va dovedi că se poate lucra și așa fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote în piață și mai mulți angajați care lucrează de la domiciliu”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Joburi remote 2020. Poziții deschise

Cele mai multe astfel de poziții deschise vizează specialiști în următoarele sectoare:

  • content marketing
  • customer support
  • consultanță financiară
  • contabilitate
  • digital marketing
  • consultanță în fonduri europene.

Căutările de locuri de muncă remote

Nu doar firmele manifestă un interes crescut în acestă direcție, ci și candidații. De la începutul lunii, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400%. Următoarele cele mai căutate sunt cele part-time, care au înregistrat o creștere de 151% față de luna martie a anului trecut.

Și joburile de asistent medical și cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare în rândul candidaților. Aceastea au avut o creștere de aproximativ 80% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

”De altfel, aceasta este o dorință mai veche a angajaților români. Într-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenți spuneau că și-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra și de acasă, fie și ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau această opțiune”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, aproximativ 350 de joburi remote sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Citește și Cum îți protejezi afacerea în cazul unei crize financiare?

 

 

Citiți și despre: