Stiri: Companii

Junior Achievement organizează “Sci-Tech Challenge 2015”

20.04.2015

Organizația Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europe invită liceenii să participe la evenimentul internațional dedicat inovării în disciplinele tehnice și matematică, “Sci-Tech Challenge 2015”. Astfel, liceeni din 9 țări europene se vor întâlni la București și vor fi provocați să găsească soluții inovatoare la probleme de business din domeniul tehnologiei.

Competiția face parte din programul educațional “Sci-Tech Challenge”, derulat în licee din nouă țări (Belgia, Franța, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, UK) cu sprijinul ExxonMobil, pentru a încuraja elevii să se orienteze către o carieră în domenii STEM – matematică, științe, tehnologie și inginerie.

În cadrul programului, elevii derulează activități la clasă cu sprijinul consultanților voluntari din mediul de business și iau parte la o competiție care le testează creativitatea, capacitatea de adaptare la nou și de lucru în echipă.

Finaliștii naționali își vor reprezenta țara la competiția internațională ce se va derula la Bucureşti, în perioada 21 – 23 aprilie 2015 și va fi găzduită de Junior Achievement România.

Festivitatea de deschidere “Sci-Tech Challenge – Finala Europeană” va avea loc în data 21 aprilie 2015, la Hotelul RadissonBlu, când tinerii participanți vor afla provocarea ediției din acest an.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate în cadrul Festivității “Sci-Tech Challenge Awards Ceremony”, ce va avea loc joi, 23 aprilie 2015, la Biblioteca Centrală Universitara Carol I.

Printre participanții la eveniment se vor număra elevi, profesori, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, reprezentanți ai Parlamentului European și lideri din mediul de business.

Vă rugăm să confirmați participarea prin e-mail la raluca.petrescu@jaromania.org sau la telefon: 0771 637 561.