Zile libere parinti 2020

Junior Achievement şi Orange susțin educația digitală

30.04.2018

Nu mai puţin de 500 de liceeni din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor beneficia în mod gratuit de educație pentru orientare profesională, prin intermediul modulului Profesii digitale, dezvoltat ca parte a programului național JA de orientare profesională.

Creat pentru a-i ghida în alegerea carierei potrivite și a-i ajuta să-și dezvolte și să exerseze abilitățile și competențele considerate importante pentru obținerea unui loc de muncă în domeniul IT, modulul bazat pe sistemul de blended learning dezvoltat de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu Orange România susține importanța educației digitale, facilitând accesul elevilor la resurse de învățare moderne și interactive.

Modulul Profesii digitale promovează învățarea de tip blended, în care utilizarea mijloacelor didactice obișnuite se combină cu folosirea resurselor digitale și accesarea informațiilor folosind tehnologia.

Aceasta metodă asigură o memorare mai optimă a conținutului de către elevi și o participare mult mai activă a acestora.

Modulul conține și o aplicație interactivă CrossKnowledge, care este accesibilă oricând de pe dispozitive mobile, atât în clasă, cât și în afara spațiului școlar, şi care deschide noi oportunități de învățare și socializare alături de prieteni și familie.

“De 20 de ani Orange susține domeniul educației din România, prin programe ce asigură copiilor și tinerilor resursele necesare pentru profesiile pe care și le aleg. Educația este cea care pune bazele viitorului, iar acum, tendințele actuale previzionează un viitor digital. Astfel, ne bucurăm că putem susține inițiativa Junior Achievement de a ajuta elevii să învețe despre profesii digitale și despre competențe necesare pentru a urma astfel de cariere”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România.

 

 

 

Citiți și despre: