Constructii

KADRA, cele mai inovatoare soluții de inginerie de acces

01.12.2019

Compania deține peste 25 de ani de experiență în soluții de acces automat și management al căilor de acces. Istoria KADRA începe în anul 2019, când Aluterm Group a trecut printr-un proces de reidentificare, în urma căruia întreaga organizație a adoptat un nou model de business. Astfel, în urma unui consistent proces de analiză, după 25 de ani de existență, Aluterm Group se reinventează, profesionalizându-și afacerea în cele mai mici amănunte, și își schimbă, cu această ocazie, identitatea vizuală.

„În viața fiecărei organizații, vine un moment al maturizării, al așezării pe bazele solide a experienței acumulate, al evoluției. Aluterm Group a realizat ceea ce știa deja: că timp înseamnă transformare. Transformarea e valabilă atât pentru oameni, cât și pentru companii. E semn de viață, de sănătate, pentru orice organism sau organizație. Este inevitabilă. Iar atunci când e ghidată de un plan, transformarea înseamnă evoluție”, ne-a declarat Dna. Andreea Strugaru, Managing Partner KADRA.

Activitatea companiei a început în anul 1993, în Cluj-Napoca, și a fost motivată de dorința schimbării și de încrederea în tehnologiile de acces dezvoltate în Europa de Vest

25 de ani mai târziu, după sute de proiecte finalizate și mii de lecții învățate, KADRA este, în continuare, compania care aduce în România inovația în sistemele automate de acces, fie că este vorba de soluțiile de automatizare a ușilor și porților, de sistemele de management ale parcărilor sau sistemelor automate de evacuare a fumului. Aluterm Group de ieri devine azi KADRA. Acces Engineering.

KADRA Acces Engineering, soluții integrate

Obiectivul remodelării companiei este acela de a oferi partenerilor soluții integrate în ariile în care s-au specializat, fără, însă, a pierde din vedere beneficiile serviciilor specializate în fiecare domeniu de aplicare. Astfel, cele trei divizii ale companiei – Siatec, Parkomatic și Makroplast – se transformă în linii de business care vor fi integrate ca soluţii complementare în orice aplicație din domeniul construcțiilor civile și industriale.

KADRA este cupola sub care se reunesc cele mai inovatoare soluții de inginerie de acces, o echipă de profesioniști, care au îmbrățișat viziunea  antreprenorială a companiei și 25 de ani de experiență

Anul acesta a fost un an al unor mari transformări în organizație: o nouă identitate, un nou model de business – trecerea de la diviziile comerciale Siatec, Makroplast, Parkomatic, care erau organizate în jurul produselor, la divizii centrate pe nevoi de piață. Astfel, KADRA a devenit un furnizor de soluții integrate în domeniul ingineriei de acces și de servicii 360o, oferind astăzi servicii de la faza incipientă de proiectare a unei clădiri – consultanță – și până la servicii de mentenanță, după predarea la cheie a proiectului.

Peste 25 de ani de experiență în soluții de acces automat

Piața construcțiilor este pe un trend ascendent și, deși se discută tot mai mult de o potențială criză care va veni, reprezentanții companiei sunt de părere că există domenii în România care nu vor fi afectate foarte mult de o eventuală astfel de criză, precum cel al construcțiilor. Astfel, rolul KADRA este de a integra tehnologii inovatoare, smart, în proiectele de construcții, fie ele clădiri de birouri, mall-uri, proiecte mixte, aeroporturi, spitale sau complexuri rezidențiale.

Soluțiile de automatizare ale căilor de acces, sistemele de management inteligent ale parcărilor, sistemele automate de evacuare și desfumare, gândite bine din faza de proiectare a clădirilor, devin furnizori invizibili de servicii pentru ocupanții clădirilor, crescând calitatea vieții acestora

KADRA a participat la Reuniunea Informală a Miniștrilor responsabili pentru competitivitate, reuniune în cadrul căreia a fost pus în discuție modul în care automatizarea proceselor poate fi folosită pentru a crește competitivitatea companiilor.

„Una dintre soluții, este bineînțeles automatizarea pe toate nivelurile posibile. S-a discutat și despre măsurile care ar trebui să se ia la nivel politic pentru rezolvarea acestui aspect, dar și despre necesitatea de a se organiza consultări public-private”, a detaliat Dna. Andreea Strugaru.

Maturizarea KADRA a însemnat și un nou sediu și depozit

Experiența KADRA îi recomandă drept un partener real al oricăror entități implicate profesional în modelarea și construcția clădirilor, indiferent că sunt arhitecți, dezvoltatori, constructori, manageri de proiect sau verificatori. De la o echipă de 4 ingineri în anul 1999, până la o echipă de 90 de specialiști în anul 2019 (ingineri, tehnicieni, manageri, personal operațional), KADRA a evoluat și continuă să evolueze în domeniul atât de competitiv al construcțiilor.

„Astăzi avem 90 de oameni în KADRA. Datorită faptului că organizația se maturizează, avem nevoie să investim în oameni pe toate palierele”, afirmă Dna. Strugaru

La începutul anului trecut, KADRA avea ca obiectiv construirea unui nou sediu și depozit. Pe la mijlocul lui 2018 au fost demarate lucrările de construcție, urmând ca în ianuarie 2019 să fie inaugurat un depozit nou în Parcul de afaceri TETAROM din Cluj-Napoca și, recent, noua clădire de birouri KADRA. De azi înainte, Clădirea KADRA găzduiește întreaga echipă de la sediul din Cluj-Napoca și depozitul central de marfă.

Proiecte recente

Cele mai noi soluții tehnologice introduse pe piața construcțiilor sunt menite să reinventeze spațiul construit. Cele mai recente proiecte ale companiei au vizat dezvoltarea unor obiective și clădiri precum Spitalul Mioveni – uși medicale, proiect finalizat în octombrie; UPU Craiova (Spital Urgență) – uși automate, Săli de operație, în lucru; Electroprecizia Brașov – trape de desfumare, în desfășurare; Iulius Town – uși automate rotative; Vivo Cluj-Napoca – uși automate rotative; Marriott Courtyard – sistem de management inteligent al parcării, în lucru; Hilton Garden Inn – sistem de management inteligent al parcării, în lucru.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele tendințe, dar și pentru a lua cu adevărat pulsul industriei, reprezentanții companiei participă în mod frecvent la evenimente de profil, din țară, dar și din străinătate.

Recent, KADRA a participat la Eurofereastra, dar și la ROHO – Convenția română a spitalelor. „Am fost la această conferință pentru că am participat la cele mai importante proiecte de spitale construite în România recent și avem o mare experiență în soluții medicale specializate (în domeniul accesului și a ușilor tehnice)”, explică Managing Partner-ul.

KADRA a fost prezentă și la FORO – International Forum for Reputation in Hospitality – unde a prezentat portofoliul de soluții pentru acces în hoteluri, și la DEVO – Forumul marilor dezvoltatori.

Cele mai importante proiecte de responsabilitate socială

Noua paradigmă a clădirilor verzi a făcut ca ideea de sustenabilitate a clădirilor să devină un subiect de interes și pentru KADRA. Astfel, au fost introduse în portofoliul de soluții uși automate cu funcție de barieră termică, în ideea economisirii energiei pentru încălzirea sau răcirea spațiilor. De asemenea, sistemele de aerisire automată a marilor clădiri, cu acționare automată a ferestrelor și comandă automată centralizată, aduc mari beneficii în ceea ce privește economia de energie, fapt de altfel punctat corespunzător de organismele de certificare a clădirilor verzi (Breeam etc).

„Pe de altă parte, și noi ca echipă participăm atunci când avem ocazia la programe de protecție a mediului înconjurător, ca de exemplu Let’s Do it Romania. În ceea ce privește cauzele pe care le sponsorizăm, preferăm să nu ne facem publicitate, pentru că sunt cauze umanitare”, afirmă Dna. Strugaru.

KADRA a încheiat anul 2018 cu vânzări de aproximativ 7,6 milioane de euro, iar din punct de vedere al indicatorilor de business, compania este pe un trend ascendent, având până în acest moment o creștere cu aproximativ 12% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut.

KADRA rămâne în continuare compania care aduce de peste 25 de ani pe piața din România cele mai inovative soluții de acces automat și management al căilor de acces, având ca viziune reinventarea spațiului cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați.