Karpaten Meat, calitate fără compromisuri

01.01.2020

Compania a fost premiată recent cu două medalii de argint și una de bronz în cadrul concursului mondial World Steak Challenge. Din anul 2008, grupul de firme Karpaten Meat a început să pună bazele producției de carne de vită din bovine Angus în România. Chiar de la începutul acestei afaceri, obiectivul principal a fost formarea unui lanț de producție complet, care să se oglindească în trasabilitatea unor produse premium.

Anul trecut, investițiile s-au îndreptat către deschiderea unei unități de tranșare proprii care să ajute la închiderea lanțului de producție. Dacă eforturile de până acum au ajutat în construirea primei verigi, și anume dezvoltarea unei genetici de calitate și crearea unei structuri naționale de ferme Angus, prin dezvoltarea fermelor de reproducție, de acum atenția se îndreaptă către îngrășarea bovinelor și prelucrarea carcaselor obținute.

Karpaten Meat vizează continuarea investițiilor susținute în perioada următoare, atât în vederea creșterii producției locale de carne de vită, cât și în vederea închiderii lanțului de producție

Astfel, pe termen lung, Karpaten Meat își dorește să transforme România dintr-un comerciant de animale vii, într-un furnizor stabil și de lungă durată de carne de vită de calitate, pe piața internă, dar și în Europa.

„Menținem standardele ridicate și ritmul de dezvoltare, astfel încât, pas cu pas, toate acțiunile noastre să ducă la un produs de calitate superioară, 100% natural, recunoscut mondial, cu care ne-am remarcat în piață”, ne-a declarat Dl. Samuel Widmer, Director General Karpaten Meat Group.

Cele mai recente premii și certificări obținute la nivel național și internațional

Anul trecut, carnea de vită Angus produsă în România a fost premiată cu două medalii de argint și una de bronz, în cadrul concursului mondial World Steak Challenge – unul dintre cele mai importante concursuri destinate cărnii de vită. Vrăbioara, antricotul și mușchiulețul au impresionat juriul, plasând steak-urile Premium Angus locale în topul celor mai bune din lume.

Această reușită demonstrează faptul că experiența, perseverența și determinarea de a menține un standard ridicat al produselor obținute pot aduce rezultate mărețe.

Carnea Angus produsă în Transilvania este promovată consumatorilor ca fiind o alegere benefică unui stil de viață sănătos, de către un etalon mondial de calitate

Cel mai important târg al industriei alimentare din Europa și poate chiar din lume a avut loc în luna octombrie, în orașul Köln, Germania. Standul Karpaten Meat Group din cadrul acestui eveniment a promovat deja cunoscutul brand „Angus din Transylvania” și potențialul României de a deveni un furnizor de carne de vită de calitate la nivelul Europei. Prezența Karpaten Meat alături de delegația României a adus un nou val de vizibilitate, atât pentru produsul autohton, cât și pentru țara noastră.

Programul de finanțare Creditul Angus

Unul dintre cele mai de succes programe lansate de Karpaten Meat Group în 2018 a fost programul de finanțare „Creditul Angus”, creat alături de Agricover. Ca urmare a unui interes ridicat al fermierilor de pe teritoriul țării vis-à-vis de acesta și, pe baza experienței acumulate pe parcursul unui întreg an de finanțare, Karpaten Meat Group a continuat parteneriatul și în 2019.

Creditul Angus, creat alături de Agricover, se adresează fermierilor din toate zonele țării, interesați să dezvolte o afacere cu bovine din această rasă.

Indiferent de dimensiunea fermei, prioritatea Karpaten Meat este de a identifica cea mai bună variantă pentru fiecare caz particular, ținând cont de implicații financiare (aduse la o formă cât mai eficientă, alături de consultanții Agricover), dar și de capacitatea de dezvoltare a unui management eficient și profitabil, alături de echipa Karpaten Meat Group.

Activitatea KARPATEN MEAT în domeniul îmbunătățirii calității alimentare

Consumul responsabil și informat de alimente nu este doar o dorință a producătorilor, ci și o tendință observată în rândul tinerei generații. În acest context, informarea despre ingredientele consumate devine tot mai importantă, motiv pentru care se observă tendința de revenire la produsele locale/regionale.

„Pentru consumatorul modern este important să știe de unde provine alimentul pe care îl consumă. În ceea ce privește producția, ambalarea și manipularea produselor noastre, unitatea de tranșare proprie este construită la standarde europene, urmărind fiecare etapă cu atenție și rigoare”, a afirmat Dl. Samuel Widmer.

Magazinul online www.premiumangus.ro a înregistrat o creștere de 50% în vânzări, față de începutul anului 2019

Grupul de firme are în prezent 120 de angajați. Pentru a putea fi mereu la curent cu cele mai bune practici și cele mai eficiente soluții de management, echipa Karpaten Meat se informează, păstrează contactul cu cei mai buni profesioniști din domeniu și participă la training-uri specializate.

Grupul Karpaten Meat este conștient de importanța și impactul fiecărui angajat în parte, indiferent de poziția deținută, și investește în formarea profesională a celor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea fermei și a rasei Angus în România.

Protecția mediului înconjurător, o prioritate pentru Karpaten Group

În plus, pentru a susține o producție responsabilă, acțiunile de protejare a mediului acoperă mai multe direcții precum agricultura, pășunatul, gunoiul de grajd sau gospodărirea apelor. Pe toate aceste ramuri, ferma Karpaten Meat este autorizată și certificată la standarde europene, de către instituțiile avizate în țara noastră, dar și minuțios verificată de către partenerii din Elveția și Germania, pentru a se asigura că toate criteriile de calitate sunt respectate.

Bovinele Angus nu doar că rezistă într-un mediu semisălbatic, profitând de elementele de vegetație naturală prezentă pe pășuni, dar chiar valorifică resurse precum iarba, ajutând la regenerarea acesteia prin faptul că o taie, nu o smulg.

Pentru a susține o agricultură puternică și ocrotitoare a mediului înconjurător, firma Karpaten Meat contribuie cu producția de cereale obținute în mod natural

Furajul principal al bovinelor Angus sunt iarba și fânul. Puțin mai mult de două treimi din întregul teren arabil al României este reprezentat de spații verzi care sunt folosite pentru creșterea bovinelor. Acestea sunt adesea abrupte sau la altitudini prea mari pentru a fi folosite pentru alte producții agricole, însă bovinele Angus pot valorifica aceste pășuni ca hrană pentru obținerea unui aliment de înaltă calitate.

Karpaten Meat Group s-a alăturat Fundației Polisano din Sibiu

Odată cu începutul unui an nou, Karpaten Meat Group s-a alăturat Fundației Polisano din Sibiu prin sponsorizarea proiectului „Inimi Sănătoase”, desfășurat în Valea Hârtibaciului, dar și prin susținerea altor cauze inițiate de aceștia, cum ar fi atelierele de nutriție pentru copiii din Valea Hârtibaciului.

De asemenea, acțiunile de responsabilitate socială s-au îndreptat și către zona de educație. Pentru a susține viitoarele talente din zona agricolă și zootehnică, Karpaten Meat, din poziția unui actor important pe sectorul în care activează, a creat pentru absolvenții interesați o punte de acces în câmpul muncii.

Karpaten Meat încurajează și sprijină viitoarele generații în toate acțiunile pe care le întreprinde

Pentru a sprijini un stil de viață sănătos și o alimentație naturală, corectă, echilibrată Karpaten Meat este prezentă în diverse proiecte care contribuie la educația copiilor și dezvoltarea armonioasă a acestora, inclusiv la evenimente sportive, deoarece includerea activității fizice în programul copiilor este un prim pas către o viață sănătoasă. În această toamnă, echipa Karpaten Meat Group a avut ocazia de a fi alături de copiii din Sibiu care practică două sporturi foarte solicitante – echitație și judo.

În ceea ce privește evoluția financiară, Karpaten Meat a raportat o creștere de 10% în vânzarea de carne, față de perioada similară a anului trecut. Astfel, putem cu siguranță să afirmăm că toți pașii care au dictat direcția Karpaten Meat Group au fost ghidați de exigența cu care păstrează standardul calității la cel mai înalt nivel, fără compromisuri, fără scurtături – rețeta succesului Karpaten Meat Group.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/karpaten-meat-a-creat-la-sibiu-o-ferma-model-pentru-producatorii-autohtoni/

Citiți și despre: