Stiri: IT&C

Kaspersky Lab și-a depășit competitorii în cadrul unei evaluări a soluţiilor de securitate

09.06.2014

Kaspersky Lab îşi surclasează competitorii în urma evaluării soluţiilor de securitate în mediul virtual, compania anunând astăzi rezultatele unui test comparativ destinat măsurării eficienței generale a noului produs Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent în comparație cu Symantec Endpoint Security și Trend Micro Deep Security pe hypervisor Hyper-V.

Aceasta este prima examinare a noii soluţii, care a fost lansată în luna aprilie 2014, iar obiectivul acestui test administrat de AV-TEST a fost de a analiza nivelul de protecție asigurat de soluțiile de securitate și impactul acestora asupra performanței infrastructurii virtuale.

Toate cele trei soluții testate au demonstrat o capacitate la fel de înaltă de detectare a fişierelor malware, în timp ce Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a demonstrat o performanță semnificativ mai mare pe câteva sectoare, inclusiv pornirea mai rapidă în cazul unui număr mai mare de computere virtuale și un impact cu 40-65% mai scăzut asupra performanței sistemului în timpul administrării mai multor mașini virtuale.

„Când am măsurat impactul soluțiilor de securitate asupra subsistemelor de stocare, acesta a fost similar pentru toate cele trei soluţii atunci când am avut de-a face cu puține mașini virtuale funcționând pe hypervisor”, a declarat Maik Morgenstern, CEO and Technical Director în cadrul AV-TEST.

Conform lui, valorile au început să difere când s-a lucrat cu 10 sau mai multe mașini virtuale, iar când am avut de-a face cu 20 sau mai multe mașini, diferențele au crescut considerabil.

”Vorbind despre timpul de pornire, cea de-a 25-a mașină virtuală care opera Trend Micro a avut nevoie de de două ori mai mult timp decât cea care opera cu soluția Kaspersky Lab și de patru ori mai mult decât durata standard”, a încheiat Maik Morgenstern.

De asemenea, testele pentru protecție au arătat că fiecare produs a înregistrat un nivel similar de protecție, ceea ce era de așteptat pentru soluțiile de securitate la nivel enterprise.

Astfel, Kaspersky Lab și Symantec au detectat 100% din ameninţări în cadrul testelor „real world”, în timp ce Trend Micro a omis unul. Și Kaspersky Lab și Trend Micro au obţinut cel mai mare calificativ pentru că au detectat peste 99,8% din totalul celor mai frecvent întâlnite mostre malware, în timp ce Symantec a primit un calificativ mai mic pentru detectarea a 99,7% din fişiere.

„Această cercetare arată că eficienţa soluțiilor de securitate care nu sunt create special pentru maşinile virtuale poate fi limitată. Însă, pentru companiile care utilizează mii de computere sau servere virtuale, degradarea performanței cauzată de utilizarea unui software de securitate nepotrivit poate fi enormă. Managerii IT pot fi siguri că soluţiile de securitate virtuală din portofoliul Kaspersky Lab sigură protecția necesară, fără a diminua în mod inutil performanța”, a avertizat Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab.