Kaspersky Safe Kids îi ajută pe părinţi să aibă grijă de copiii lor şi în „viaţa virtuală”

08.12.2015

Părinții trebuie să găsească noi metode de protecție, în condiţiile în care, la ora actuală, copiii petrec o mare parte din timp stând pe internet, nesupravegheaţi. Noua soluție multiplatformă Kaspersky Safe Kids este creată pentru a-i ajuta pe părinți să aibă grijă de copiii lor, nu doar în viața reală, ci și în cea virtuală.

Potrivit unui sondaj derulat de Kaspersky Lab și B2B International, peste jumătate dintre părinți (55%) au constatat o creștere a amenințărilor online pentru copiii lor, iar unul din trei (30%) a admis că nu poate controla ce vede sau face copilul pe Internet. Experții sunt de părere că protecția copiilor necesită o abordare complexă: părinții ar trebui să le vorbească despre siguranța în mediul online, să îi învețe câteva reguli care să-i ferească de pericole și, bineînțeles, să folosească soluții tehnice speciale.

„Ne bucurăm să putem oferi utilizatorilor noștri un instrument care îi ajută să prevină consecințele neplăcute ale utilizării aparatelor conectate la Internet de către un copil, chiar dacă uneori copilul știe mai multe despre tehnologie decât părinții lui”, a spus Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer la Kaspersky Lab.

Potrivit acestuia, Kaspersky Safe Kids, care a fost dezvoltat ținând cont de comportamentul copiilor, le permite să exploreze lumea cibernetică și, în același timp, mărește raza de acțiune a grijii părintești. Astfel de soluții le dau părinților puterea să-și protejeze copiii fără să le interzică activități și să mențină un dialog cu ei.

Kaspersky Safe Kids este un produs freemium: cele mai multe dintre funcționalitățile sale sunt oferite gratis, dar cele premium sunt disponibile contra cost.

Dacă un copil se confruntă cu o amenințare, un adult din familie primește un email și un mesaj de tip push-notification. În plus, în My Kaspersky, părinții pot vedea și statistici detaliate sau în rezumat privind activitatea online a copilului – pe zile, săptămânal și lunar.

În cazul în care copilul folosește mai multe dispozitive, cel mai bine este care fiecare dintre ele să aibă instalată o soluție de protecție. Totodată, chiar atunci când copilul folosește dispozitivul acasă, sub supravegherea părinților, poate găsi conținut indezirabil, de aceea este recomandată instalarea unor soluții de protecție și pe aceste dispozitive.

 

 

Citiți și despre: