Stiri: Energie

Kaufland deschide, în parcările magazinelor, stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice

08.04.2016

Kaufland România, împreună cu Renovatio, vine în sprijinul celor care vor să conducă ecologic și deschide prima rețea publică de stații de alimentare Fast Charge a mașinilor electrice din ţara noastră. Acestea vor avea program non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanța, aflându-se în parcările magazinelor reţelei din nouă orașe și pe autostradă.

Pe lângă lansarea rețelei de stații de alimentare, retailerul cumpără şi o flotă de 18 mașini 100% electrice. O parte din aceste maşini vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o parte vor fi folosite de către angajații companiei în deplasările zilnice în interes de serviciu. Primele ONG-uri care beneficiază începând de astăzi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Speranței, Habitat for Humanity și Let’s Do It, Romania!.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului.

„Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocupările și prioritățile nostre și ne mândrim că suntem și acum pionieri în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care donează o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și pun gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă, pentru a încuraja circularea cu mașini eco și responsabilitate față de mediu. Conducerea unei mașini eco nu reprezintă doar o opțiune ca oricare alta, ci o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland România.

Anul trecut, românii au cumpărat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.