Kaufland, Lidl şi Carrefour, supermarketurile preferate de români

02.10.2014

Atunci când aleg un magazin din care să cumpere, românii țin în primul rând cont de prețuri (66%), de calitatea produselor (62%) și de varietatea acestora (58%), arată un studiu realizat de Exact Cercetare și Consultanță. În plus, raportul mai arată că, în ultima lună, Kaufland a fost vizitat de 62% dintre românii din mediul urban, Lidl de 55% dintre aceștia, iar Carrefour de un procent de 37%.

Raportându-ne la magazinele către care s-au orientat pentru cumpărăturile generale necesare în gospodarie, românii optează pentru aceleași 3 magazine: Kaufland (28%), Lidl (18%) și Carrefour (13%).

“Conform studiului cantitativ Retail Meter, în coșul de cumpărături sunt întâlnite cel mai frecvent fructele și legumele (63%), pâinea (63%) și lactatele (62%). Acestea sunt urmate de dulciuri (56%) și băuturi non alcoolice (54%). Procentul românilor din mediul urban care cumpără mezeluri este de 50%, în timp ce cel al cumpărătorilor de carne proaspătăde 38%”, afirmă Ștefan Andrei, Marketing Manager Exact Cercetare și Consultanță.

Kaufland, hypermarketul clasat pe prima poziție a topului preferințelor cumpărătorilor, câștigă teren datorită rotiseriilor situate în afara magazinelor, ale căror produse sunt percepute ca fiind gustoase și proaspete. Reducerile după anumite ore la fructe și legume sunt de asemenea apreciate, ca de altfel și eficiența caselor de marcat și verificarea gradului de satisfacție al cumpărătorilor prin intermediul casierilor.

Lidl se distinge prin produsele de origine germană, ce pot fi achiziționate doar în cadrul acestui lanț, ele fiind percepute ca având o calitate ridicată, asemenea mărcilor consacrate, însă cu prețuri situate sub media acestora. Gamele variate de produse îi atrag pe cumpărători, la fel și reînnoirea acestora de 2 ori pe săptămână.

Produsele de panificație și săptămânile cu specific internațional se bucurăde asemenea de aprecieri, trezind în rândul clienților dorința de a reveni pentru a descoperi noutățile.

La rândul său, Carrefour este perceput ca fiind cel mai răspândit și popular brand. În plus, Carrefour Market și Carrefour Express vin să completeze harta extinsă a locațiilor brandului francez. Clienții apreciază în primul rând serviciul de livrare online și posibilitatea servirii mesei în cadrul hypermarketurilor. Sunt de asemenea menționate ca elemente distinctive existența mărcii proprii – Tex, gama vasta de produse electronice și raionul de vinuri bine aprovizionat.

Citiți și despre: