Stiri: Retail

Reducerea consumului de plastic

Kaufland şi-a lansat programul de CSR pentru 2018

07.06.2018

Retailerul Kaufland România, în calitate de partener fondator, împreună cu The CSR Agency, inițiator, au lansat programul Ambasadei Sustenabilității în România pentru 2018. Calendarul a fost făcut public chiar de Ziua Mondială a Mediului înconjurător, în cadrul unui eveniment de inaugurare desfășurat la sediul Ambasadei din București, un spațiu care aduce la un loc liderii care luptă pentru un mediu economic și o societate responsabilă în România.

Evenimentul a reunit, pentru prima dată la Ambasada Sustenabilității, reprezentanți ai mediului diplomatic european, ai Guvernului României și ai mediului privat, care și-au prezentat viziunea pentru o Românie sustenabilă, a generațiilor viitoare. Astfel, au luat cuvântul E.S. Cord Meier-Klodt (Ambasadorul Germaniei în România), E.S. Anneli Lindahl Kenny (Ambasadoarea Suediei în România), E.S. Stella Ronner-Grubacic (Ambasadoarea Olandei în România), Laszlo Borbely (Consilierul de Stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă în cadrul Guvernului României), Marco Hößl (Director General Kaufland România), Dragoș Tuță și Doru Mitrana (The CSR Agency).

După discursuri, vorbitorii au semnat și au lăsat mesaje în Cartea de onoare a Ambasadei, pentru a-și transmite susținerea față de dezvoltarea sustenabilității în România și față de viitorii oaspeți ai acestui spațiu.

Conturată în jurul ideii de comunitate a celor care trăiesc și pentru generațiile viitoare, misiunea Ambasadei Sustenabilității este de a răspândi cultura sustenabilității în România. Totodată, își propune să dezvolte comunitatea tuturor actorilor care vor să aibă o activitate responsabilă pentru țara noastră, adresându-se astfel mediului de afaceri, asociațiilor profesionale, mediului guvernamental, societății civile, mediului academic și celui diplomatic.

În acest scop, Ambasada va organiza, de-a lungul anului, evenimente tematice, cursuri și training-uri pentru companiile care vor să adopte un stil de management responsabil, workshop-uri și întâlniri de schimb de experiență sau cursuri pentru studenții care vor să lucreze în domeniul sustenabilității.

Ambasada – amplasată într-o clădire monument istoric, situată pe strada Speranței, nr. 42, din București – cuprinde o galerie multimedia, o bibliotecă de specialitate, pe teme de sustenabilitate, sală de conferințe, sală de cursuri, un studio de interviuri și un spațiu de evenimente informale.

Calendarul programelor Ambasadei Sustenabilității din România pentru 2018:

Iunie-august

CSR Think-Tank (în ultima zi de joi a fiecărei luni)
Proiecție de film (iunie), târg de haine (iulie) și târg de mobilier (august)

Septembrie

Eveniment dedicat comunității: ,,Înapoi din vacanță” – schimb de rechizite (sâmbătă, 1.09)
Convorbirile ODD (Obiective de Dezvoltare Durabilă) – Educație de calitate (miercuri, 12.09)
Ambasadorii Sustenabilității (Ediția 2) – Educație de calitate (marți, 18.09)
Lansarea Galeriei ODD (marți, 25.09)
CSR Think-Tank (joi, 27.09)
CSR Pub Quiz (Ediția 1): în funcție de zilele internaționale ale lunii septembrie (vineri, 28.09)

Octombrie

Lansarea Bibliotecii CSR (joi, 4.10)
CSR Pub Quiz (ediția 2): în funcție de zilele internaționale ale lunii octombrie (vineri, 12.10)
Convorbirile ODD (Ediția 2): ,,Fără sărăcie” (miercuri, 17.10 – Ziua Internațională a eradicării sărăciei)
Ambasadorii Sustenabilității (Ediția 3): ,,Fără sărăcie” (joi, 18.10)
CSR Think-Tank (joi, 25.10)

Noiembrie

Sesiuni pentru studenți și profesori (3+1 sesiuni, 1/săptămână)
Convorbirile ODD (Ediția 3): „Zero foamete”, (miercuri, 7.11)
Ambasadorii Sustenabilității (Ediția 4): „Zero foamete”, (joi, 27.11)
CSR Pub Quiz (Ediția 3): în funcție de zilele internaționale din noiembrie (vineri, 23.11)
CSR Think-Tank (joi, 29.11)

Decembrie

Sesiuni pentru specialiști (marți, 4.12)
Convorbirile ODD (Ediția 4): ,,Sănătate și bunăstare” (joi, 6.12)
Ambasadorii Sustenabilității (Ediția 4): ,,Sănătate și bunăstare” (miercuri, 12.12)
CSR Pub Quiz (Ediția 4): ,,Sărbători pentru toți” – ediție specială (vineri, 14.12)
CSR Think-Tank (joi, 20.12)

,,Kaufland România susține programul Ambasadei și se va implica în derularea sa. Credem că sustenabilitatea trebuie să fie o prioritate în tot ce înseamnă prezent, pentru a ne putea bucura de un viitor așa cum ni-l dorim cu toții. Credem că responsabilitatea asupra impactului business-ului sau a deciziilor pe care le luăm zi de zi trebuie să se afle pe agenda tuturor. Lansarea de astăzi este doar un prim pas spre o Românie mai bună, pentru generațiile viitoare. Faptul că suntem acum, aici – reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor din România și din Europa, și ai societății civile – mă face să cred că avem puterea să clădim împreună o Românie sustenabilă”, a declarat, cu această ocazie, Marco Hößl, Director General Kaufland România – compania cu rol de partener fondator a Ambasadei Sustenabilității din România.

Totodată, Ambasadele Germaniei, Olandei și Suediei la București și-au exprimat sprijinul pentru proiectele Ambasadei Sustenabilității.

,,Suntem încântați să fim alături de Ambasada Sustenabilității din România, care este un loc de întâlnire al tuturor celor preocupați de durabilitate și responsabilitate socială corporatistă. Credem că acest spațiu poate aduce o contribuție semnificativă la promovarea culturii sustenabile în România”, a spus Excelența Sa, Dl. Cord Meier-Llodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

,,Este foarte important că există un loc, în București, unde companii, organizații non-guvernamentale, universități, lideri de opinie, politicieni, studenți, cercetători, reprezentanți ai guvernului se pot întâlni și dezbate, pot face schimb de opinii și bune practici și pot contribui, cu toții, la dezvoltarea sustenabilității în societatea noastră”, declară Dl. Huub Drabbe, Seful Secției Economice, Ambasada Olandei la București.

,,Guvernul Suediei este un susținător puternic al Agendei 2030. Pentru a reuși să îndeplinim cele 17 obiective ale dezvoltării durabile este nevoie de un efort comun al autorităților, societății civile și sectorului privat. Trebuie să punem umărul cu toții, dincolo de granițele fiecărei țări”, a spus Excelența Sa, Doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasador al Suediei la București.