Stiri: Retail

Ajutor de minimis pentru crescatorii de oi

Kaufland susţine programul „Alege Oaia”

01.05.2018

Kaufland România devine primul punct de desfacere în care Cooperativa Agricolă ,,Țara Mea” și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale implementează programul „Alege Oaia”, preluând, prin urmare, carnea de oaie autentic românească provenită de la fermierii asociați în proiect – și care reprezintă 93% din producția totală internă a țării.

Prin susținerea programului „Alege Oaia”, Kaufland își reconfirmă rolul de partener al producătorilor români și își manifestă deschiderea față de inițiativele care facilitează accesul produselor autohtone în magazine și susțin dezvoltarea agriculturii locale.

Kaufland devine, aşadar, hipermarketul care va oferi cel mai extins sortiment de carne de oaie românească de pe piață, listând 12 produse marca ,,Țara Mea” datorită programului, dintre care nouă piese tranșate și tri preparate din carne de oaie, disponibile în vitrina cu autoservire.

Sortimentul este introdus treptat la raft și este disponibil în 78 de magazine din rețeaua Kaufland din ţara noastră

Programul Alege Oaia integrează 93% din producția românească de carne de oaie, Coooperativa ,,Țara Mea” semnând un parteneriat cu toate cele trei federații și 10 asociații de oieri din ţară, care vor livra carne românească în magazinele Kaufland România.

,,Ne-am asumat un angajament de a susține producătorii locali și agricultura românească și iată că la doar câteva zile după lansarea „Raftului Românesc” în magazine, ca parte a primului program național pentru carne de porc românească, venim cu noi demersuri pentru susținerea accesului la carnea de oaie românească. Am extins sortimentul local de preparate din carne de oaie disponibil în magazine, cu 12 variante de produse care provin de la fermierii din Cooperativa Agricolă „Țara Mea”. Vrem să demonstrăm că se poate să avem produse românești, de calitate, pe rafturile hipermarketurilor, iar fermierii locali sunt parteneri cu care putem găsi soluții. Aceasta este o misiune permanentă pentru noi, cu atât mai mult cu cât politica de achiziții a companiei Kaufland din orice țară este de a colabora cu prioritate cu producători locali”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.