Stiri: Companii

KFC Romania - reducerea risipei alimentare

KFC România își propune să reducă risipa alimentară

26.02.2019

KFC România își propune să contribuie la reducerea risipei alimentare. De asemenea, lanțul de restaurante fast-food are în plan sprijinirea persoanelor ce provin din medii defavorizate, prin intermediul programului internațional de responsabilitate socială: Harvest.

KFC România – reducerea risipei alimentare. O măsură sustenabilă

Implementat la începutul său drept o platformă pilot, pentru prima oară în România, în noiembrie 2017, programul reprezintă o măsură sustenabilă de a folosi surplusul alimentar din restaurantele KFC, pentru a veni în sprijinul persoanelor din medii defavorizate sau aflate în risc de excluziune socială.

KFC România – reducerea risipei alimentare. Programul Harvest

„Risipa alimentară are un impact din ce în ce mai mare asupra mediului și societății, dar și asupra economiei. De aceea, încercarea noastră de a oferi soluții la problemele identificate în comunitate reprezintă o prioritate în eforturile de responsabilitate socială ale companiei. Programul Harvest este o oportunitate extraordinară de a avea un impact pozitiv, prin susținerea organizațiilor care se îngrijesc de persoanele aflate în diverse situații de risc. Am început programul printr-un parteneriat pe termen lung cu o organizație non-guvernamentală locală, iar extinderea lui printr-un nou parteneriat strategic ne face să credem și mai mult în obiectivele curajoase pe care ni le propunem”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

KFC România – reducerea risipei alimentare. Alimentele donate

În 2018, în cadrul programului au fost donate peste 1.000 de kg de produse din pui, din restaurantele KFC Drive Thru Mihai Bravu și KFC Drive Thru Iancului. Acestea au mers către Asociația Caritas, din București. Asociația este prima organizație non-guvernamentală care s-a alăturat programului.

De la lansarea programului pilot KFC Harvest în România, aproximativ 200 de beneficiari, susținuți de Asociația Caritas din București, beneficiază zilnic de donațiile programului.

KFC România – reducerea risipei alimentare. Extinderea programului

În 2019, pentru a extinde sprijinul în rândul comunităților locale, programul KFC Harvest va include a doua organizație non-guvernamentală. Este vorba de Organizaţia Umanitară Concordia.

Proiectele asociației se derulează în:

  • București,
  • Ploiești
  • Ariceștii Rahtivani

Județul Prahova. Acestea se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.

„Fiecare dintre beneficiarii proiectului Harvest are o poveste de viață emoționantă: familii nevoiașe cu mulți copii aflate la limita de existență, persoane în vârstă, singure și cu diferite afecțiuni, persoane aflate în dificultate, vulnerabile sau marginalizate social sau persoane cu dizabilități. Pentru ei toți, programul Harvest, deși răspunde unei nevoi de bază, și anume asigurarea unei mese calde zilnice, reprezintă, de fapt, mult mai mult. Este un mod prin care oferim un confort fizic, dar mai ales psihic celor pentru care siguranța zilei de mâine a devenit o povară, este o modalitate de implicare activă, responsabilă și asumată”, a declarat Maricica Cihodaru, Director Asociația Caritas București.

Printre produsele KFC care pot fi donate se numără:

  • Zinger fillet
  • Fillet
  • Fillet bites
  • Crispy Strips
  • bucăţi de pui

Citește și Asociația ROFMA se extinde