Producatori

KIMBALL ELECTRONICS Romania

Kimball Electronics, lider de piață în producerea de echipamente electronice

01.11.2018

 

Tehnologia de ultimă generație din liniile de producție și sistemele de analiză și raportare ajută la eficientizarea muncii în cadrul companiei. Cu sediul central în Jasper, Statele Unite ale Americii, Kimball Electronics realizează produse în domeniul electronic, fiind încadrată în categoria Electronics Manufacturing Service (EMS). Beneficiind de  un portofoliu care cuprinde 9 fabrici, compania are în prezent 94 de clienți, 28 dintre aceștia fiind parteneri de mai mult de 10 ani. Principalele produse sunt destinate domeniilor automotive (44%), medical (29%), industrial (20%), siguranței publice (6%) și altor servicii (1%).

În România, Kimball Electronics are în portofoliu 8 clienți din domeniile automotive, industrial și siguranță publică. Mai mult de jumătate din vânzări sunt adresate clienților automotive, astfel și pregătirea forței de muncă, respectiv automatizarea proceselor, este în concordanță cu cerințele acestor clienți.

”România a devenit în ultimii ani o locație foarte atractivă pentru producătorii de automotive. Multe corporații au deschis fabrici în zonă, altele și-au extins capacitățile de producție. Tot acest lucru a avut, bineînțeles, un impact mare asupra disponibilității de componente electronice din zonă și a logisticii care este necesară pentru a furniza aceste componente”, ne-a declarat Dl. Dan Copocean, Director General Kimball Electronics Romania.

Având locații în America de Nord (4 fabrici în SUA și una în Mexic), Asia (China și Thailanda) și Europa (Polonia), compania își începe activitatea în România la sfârșitul anului 2015, prin investiții din resursele proprii ale grupului Kimball Electronics

Pentru clienții automotive sunt produse echipamente electronice destinate centurilor de siguranță, geamurilor electrice, sistemelor de direcție, controlul aprinderii la motoare cu combustie internă, iar pentru clienții din domeniul industrial și siguranță publică sunt produse ansamble și subansamble electronice destinate contoarelor electrice, detectoarelor de fum și pompelor de apă.

Activitatea operațională în Kimball Electronics Romania a început în luna februarie 2016, reușind până în prezent să fie certificați IATF:16949, ISO:9001, ISO:14001 și ISO:50001, standarde ce asigură un proces de producție fiabil și o calitate superioară produselor livrate clienților din Germania, Turcia, Slovenia, Cehia, Polonia și Brazilia, dar și România.

 Activitatea din România

Trebuie menționat că, în timp ce producția de componente electronice continuă să fie predominantă în Asia, toți marii furnizori de componente au activat rețele de distribuție foarte competitive în Europa, astfel încât livrările se fac ușor și în timpi rezonabili către piața europeană.

De asemenea, această limitare de capacitate a dus la creșteri de prețuri la componente, impact care se răsfrânge ulterior și în prețul produselor finite pe care le livrează către client, trend ce se așteaptă să continue și în anul următor.

Avantaje competitive definitorii ale KIMBALL ELECTRONICS

„Avem avantajul unei companii tinere ce și-a început activitatea operațională în prima parte a anului 2016, oferind un mediu de lucru sigur, dinamic, atractiv, ce oferă posibilitatea foarte ușoară de promovare, de învățare a lucrurilor noi în fiecare zi”, a continuat Dl. Dan Copocean. Tehnologia de ultimă generație din liniile de producție, respectiv sistemele de analiză și raportare, ajută la eficientizarea muncii, poziționând compania favorabil prin oferirea unui cadru propice pentru dezvoltarea profesională a fiecărui angajat.

Principiile directoare ale KIMBALL ELECTRONICS: Clienții noștri reprezintă afacerea noastră. Angajații noștri reprezintă compania. Mediul reprezintă casa noastră. Profitul reprezintă ultima măsură a modului eficient și efectiv în care ne servim clienții.

Având ca scop principal producerea de echipamente electronice în domeniile automotive, industrial și siguranță publică, compania folosește echipamente de producție de ultimă generație și procese automate cum ar fi gravarea cu laser (coduri de bare, trasabilitate), asamblarea (lipirea) componentelor electronice (SMD, THD) pe plăcile cu circuite imprimate, separarea subansamblurilor (PCBA) din paneluri, acoperiri de protecție sau  prelucrarea și asamblarea componentelor mecanice (etichete, carcase, butoane, termolipire, înșurubare). Pentru eficientizarea proceselor de fabricație, acolo unde este posibil, sunt implementate automatizări specifice, având colaboratori externi pentru dezvoltarea soluțiilor respective.

Pentru o mai bună înțelegere a proceselor de fabricație și pentru un control amănunțit al acestora, precum și al materiilor prime și al materialelor indirecte, la sediul din România a fost dezvoltat un laborator foarte performant care permite efectuarea activităților de  validare a proceselor de fabricație (teste de anduranță, analiză micro-secțiuni, identificare nivel de contaminare, teste de rezistență la stres mecanic, inspecție cu raze X ale lipiturilor), analiza plăcilor defecte din linia de producție sau de la client și identificarea cauzelor care au dus la apariția defectelor, verificare în procesul de recepție a materiilor prime și a materialelor indirecte a conformității acestora cu specificațiile (măsurători mecanice de înaltă precizie, cu sau fără contact mecanic, CMM sau optic, măsurători ale caracteristicilor electrice).

“Pentru viitor ne propunem extinderea capacității de producție cu noi linii de asamblare automate, creșterea eficienței cu care folosim capacitățile instalate, precum și dezvoltarea unor capabilități noi: asamblare mecanică complexă, miniaturizare, determinarea conformității componentelor electronice la lipire”, a mai precizat Directorul General Kimball Electronics Romania.

Echipe consolidate, orientate către îmbunătățire continuă

Dacă în primii doi ani, Kimball Electronics Romania a avut o creștere accelerată (de la +30 angajați la finalul anului 2015 și până la +330 la finalul anului 2017), anul 2018 reprezintă un moment de consolidare și stabilitate. În acest an, Kimball Electronics Romania are ca medie lunară a angajaților săi 350 de colegi care susțin activitatea companiei, cu focus în consolidarea echipelor, a relației cu clienții companiei și îmbunătățirii proceselor interne și a outputului de business.

“Ne străduim să avem un loc bun de muncă pentru toți colegii noștri și, alături de acțiunile companiei, acțiunile colegilor sunt cele care crează acest mediu de lucru: implicarea, colegialitatea, orientarea spre îmbunătățire continuă” – Dan Copocean, Director General Kimball Electronics Romania.

Un pachet salarial competitiv, oferirea de prime de performanță (acordate pe baza atingerii anumitor indicatori), bonusurile de recompensare a rezultatelor de profit ale companiei, tichetele de masă, asigurarea transportului angajaților la/de la locul de muncă, precum și reduceri la furnizorul de servicii medicale sunt numai câteva dintre beneficiile oferite angajaților.

Acțiuni autentice, care rezonează cu dorințele angajaților

Ca orice companie la început de drum, cultura companiei se formează prin acțiuni care sunt autentice ei și rezonează cu ceea ce își doresc angajații. Principiul companiei este acela de implicare în comunitatea din care face parte, prin acțiuni legate de susținerea protecției mediului înconjurător, de natură socială, de coeziune a echipelor din companie.

În ultimii doi ani, Kimball Electronics Romania a fost implicată în mai multe inițiative de susținere locală: evenimente anuale (Ziua Femeii, Sărbătorile de iarnă), de mediu, sănătate și securitate în muncă, sport sau de susținere a inițiativelor angajaților, sportive sau caritabile.

Protecția mediului, sănătății și siguranței

Kimball Electronics este dedicată excelenței continue, conducerii și administrării în domeniul protecției mediului, sănătății și siguranței, atât a angajaților, cât și a membrilor comunităților în care lucrează și trăiesc.

Crearea unei culturi organizaționale pentru prevenirea impactului negativ asupra mediului înconjurător s-a consolidat prin acțiuni întreprinse la nivelul grupului Kimball Electronics. Rezultatele îndeplinirii obiectivelor de mediu stabilite și toate aspectele semnificative de mediu sunt analizate permanent. Anual, reprezentanții HSE (Health, Safety, Environment) & Facilities, prin întâlniri „face to face”, discută toate proiectele de îmbunătățire care au fost implementate și care au adus un impact pozitiv asupra mediului, acestea urmând a fi preluate și aplicate și în alte locații ca și „best practice”.

Programele semnificative de mediu sunt create în cadrul sistemului de management ISO 14001 pentru a aborda și reduce impactul asupra mediului în toate locațiile Kimball Electronics

Preocuparea continuă pentru eficientizarea consumului de resurse naturale și producție curată a condus la implementarea sistemului de management al energiei ISO 50001:2011. Politica energetică permite organizaţiei să aibă o abordare sistematică pentru o îmbunătăţire continuă a propriilor prestaţii energetice, o mai mare eficienţă şi sustenabilitate a energiei, independent de tipul acesteia.

În scopul creșterii eficienței utilizării resurselor naturale, a productivității și competitivității, a reducerii impactului negativ asupra mediului, Kimball Electronics Romania participă și este membru activ al ONG-ului Clubul Verde al Antreprenorilor. Viitoare proiecte educaționale privind reciclarea deșeurilor sunt incluse în planurile companiei ca și acțiuni de voluntariat.

Evoluția financiară

Vânzările nete consolidate pentru anul fiscal 2018 (încheiat la 30 iunie 2018) au fost de 1.072.061.000 $, o creștere cu 15% față de vânzările nete din ultimul an fiscal. Vânzările pe verticală pe piața automotive, profitând de o creștere puternică în mai multe regiuni, au crescut cu 24%. Vânzările pe verticală pe piața medicală, amplificate de creșterea numărului de noi programe, au crescut cu 22%. După o creștere de două cifre în anul fiscal 2017, vânzările pe verticală pe piața industrială au crescut cu 6% în anul fiscal 2018.

Ca rezultat al investițiilor mari din ultimii doi ani și jumătate, Kimball Electronics-Romania reușește să livreze profit operațional și se bazează pe sprijinirea resurselor proprii Kimball Electronics.