Slide

Producători

La Lorraine

LA LORRAINE a investit peste 70 de milioane de euro la Câmpia Turzii

01.08.2022

Noua unitate este prima fabrică de panificație precoaptă congelată ultra-modernă din România și una dintre cele mai moderne și performante din Europa. LA LORRAINE Bakery Group, o companie belgiană cu mare tradiție în arta panificației și în cea a patiseriei, are porțile deschise și în Câmpia Turzii, fiind prima fabrică de panificație precoaptă congelată ultra-modernă din România – LA LORRAINE România. În urma unor investiții care au depășit 70 de milioane de euro, această fabrică a devenit unul dintre cei mai mari procesatori de făină din România și una dintre cele mai moderne și performante unități de panificație din Europa.

Pentru LA LORRAINE, anul 2022 a adus câteva schimbări în activitatea companiei, dar fără să fie influențată identitatea sau viziunea sa. După o perioadă dificilă, și anume pandemia de COVID-19, materiile prime, precum făina, untul sau uleiul, dar și energia și ambalajele au suferit creșteri de preț, iar, în mod automat, produsele LA LORRAINE au avut majorări ale costurilor.

LA LORRAINE Bakery Group are porțile deschise și în Câmpia Turzii, fiind prima fabrică de panificație precoaptă congelată ultra-modernă din România – LA LORRAINE România

“Perioada de pandemie s-a dovedit a fi și una de creație. Astfel, în oferta LA LORRAINE au apărut produse noi, precum pâinea cu ovăz încolțit, care contribuie la starea de bine – o noutate pe piața de pâine din retailul modern – sau baghetele și chiflele din făină de grâu durum. În continuare, LA LORRAINE România se ghidează după o serie de principii care să servească binelui consumatorului: calitate nutritivă superioară, ingrediente benefice și o etichetă curată, fără conservanți sau coloranți artificiali”, ne-a declarat Dl. Răzvan Boșomoiu, Director General LA LORRAINE România.

O gamă de produse proiectate să răsfețe

Gama de produse de patiserie a fost și ea îmbunătățită cu o gamă mai largă de croissante, marcând astfel ascensiunea LA LORRAINE România pe piață, prezența lor activă în lanțurile de retail și transformarea într-un jucător cheie din HoReCa. Aurii, fragede și cu o aromă sofisticată, croissantele LA LORRAINE oferă un adevărat spectacol senzorial la fiecare mușcătură. Delicata specialitate franțuzească este disponibilă în șapte sortimente, proiectate să răsfețe chiar și cei mai exigenți gurmanzi.

Gama de produse de patiserie a fost îmbunătățită cu o gamă mai largă de croissante, marcând astfel ascensiunea LA LORRAINE România pe piață

De la autenticul croissant cu unt, a cărui aromă seducătoare evocă cafenelele cochete pariziene, la opțiuni mai jucăușe, precum croissantul cu stafide, cel cu incluziuni de ciocolată belgiană sau cel multicereale, gama de croissante LA LORRAINE este expresia calității la superlativ.

Iar pentru o experiență desăvârșită a simțurilor, croissantele cu umplutură sunt alegerea ideală pentru o gustare în oricare moment al zilei: fie că este vorba de crema încântătoare de alune ce oferă un plus de rafinament aluatului delicat, de gustul dulce-acrișor cu efect răcoritor al umpluturii de caise sau de explozia de prospețime caracteristică umpluturii de căpșuni.

Anticiparea modificărilor aduse de pandemie

În timpul pandemiei, din cauza restricțiilor de circulație, dar și a faptului că au avut mai mult timp liber, oamenii au început să își prepare pâinea acasă și, totodată, să devină mai pretențioși atunci când aleg să o cumpere din magazine sau brutării. Noua stare a lucrurilor, generată de pandemie, a schimbat modul în care trăiesc, ce mănâncă și cum cumpără. Consumatorii au început să acorde mai multă atenție produselor de panificație sănătoase (pâine cu maia, cu mai multe cereale și cea bogată în fibre), precum și celor proaspete sau care nu au fost ambalate mai târziu de 1-2 zile.

“Noi am anticipat aceste tendințe și am lansat pe piață noi sortimente de pâine, de tip artizanal, luând în considerare trei direcții ce definesc în acest moment tendințele de consum: calitate nutritivă superioară, gust și caracter sănătos. Iar reacția clienților noștri a fost una una pozitivă”, precizează dl. Boșomoiu.

Consumatorii au început să acorde mai multă atenție produselor de panificație sănătoase, precum și celor proaspete sau care nu au fost ambalate mai târziu de 1-2 zile

Prin urmare, vânzările sunt în creștere față de anul anterior, produsele LA LORRAINE fiind în topul preferințelor consumatorilor. În anul 2022, s-au înregistrat 145 de milioane de lei din vânzări, rezultate ce nu opresc însă compania din continua dezvoltare, necesară pentru a se putea adapta la nevoile și dorințele celor care le consumă produsele.

Avantajele tehnologiei bake-off, folosită de LA LORRAINE

Dat fiind faptul că satisfacția și siguranța clienților se afirmă drept elemente esențiale ale misiunii companiei, LA LORRAINE utilizează tehnologia performantă „bake-off” pentru a furniza produse caracterizate de o înaltă calitate și prospețime. Înainte ca produsele de brutărie și patiserie să ajungă pe rafturile partenerilor, ele sunt coapte în proporție de 90% din timpul total de coacere, iar mai apoi sunt congelate, astfel încât toate atributele nutriționale și cele care țin de aromă și textură sunt păstrate, comparativ cu pâinea proaspăt coaptă.

LA LORRAINE utilizează tehnologia performantă „bake-off” pentru a furniza produse caracterizate de o înaltă calitate și prospețime

“Studiul de monitorizare a calităţii pâinii produse prin tehnologia par baked and frozen, realizat în cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a relevat faptul că acest proces de congelare se afirmă drept o metodă sigură și rapidă de păstrare a alimentelor proaspete o perioadă mai lungă, fără ca acestea să suporte pierderi semnificative în ceea ce privește conținutul de proteine, vitamine și minerale, precum și în privința proprietăților organoleptice”, explică Directorul General.

Eficiență maximă în producție

Cu toate că LA LORRAINE deține în prezent o singură fabrică în România, aceasta are o capacitate mai mare decât a trei-patru fabrici cumulate, fapt ce permite maximum de eficiență în producție. Pentru ca produsele să ajungă pe mesele a cât mai multor consumatori, în ultimii 5 ani compania a dezvoltat diverse proiecte de extindere a capacității de producție, precum adăugarea a două linii noi de producție, axate pe pâinea artizanală și patiserie. La acestea se adaugă și planificarea aproape continuă a unei serii de activități menite să îmbunătățească calitatea produselor și să mențină liniile de producție la standardele prezente la nivel european.

Fabrica LA LORRAINE  din România  are o capacitate mai mare decât a trei-patru fabrici cumulate, fapt ce permite maximum de eficiență în producție

Fiind o companie orientată spre viitor și dezvoltare, ce valorifică avansurile tehnologice și calitatea, LA LORRAINE își propune ca în următorii ani să extindă fabrica aflată în Câmpia Turzii prin adăugarea unor noi capacități de producție, proiect care se va realiza prin intermediul unei investiții de 70 de milioane de euro. Din această sumă totală, se vor investi, începând cu acest an, aproape 20 de milioane de euro.

Campania Nu arunca pâinea!

În ceea ce privește relația cu comunitatea, LA LORRAINE crede cu tărie în puterea comunității și în capacitatea ei de a face schimbări relevante la nivelul societății, mai întâi prin pași mărunți și apoi prin proiecte de anvergură. Astfel, în anul 2018, LA LORRAINE România a inițiat o campanie de responsabilitate socială intitulată „nu arunca pâinea”. Prin intermediul acestui proiect, compania și-a propus sensibilizarea opiniei publice din România privind necesitatea reducerii fenomenului risipei alimentare, în general, și pe segmentul panificației și patiseriei, în special.

LA LORRAINE România crede cu tărie în puterea comunității și în capacitatea ei de a face schimbări relevante la nivelul societății, mai întâi prin pași mărunți și apoi prin proiecte de anvergură

Prin canalele proprii de comunicare, dar și cu ajutorul partenerilor din media locală și națională, printre care se numără Adrian Hădean, Mihaela Bilic și Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), „nu arunca pâinea” oferă publicului larg o serie de informații de specialitate, sfaturi și trucuri practice, ușor de aplicat de către fiecare, pentru a reduce tendința de a arunca pâinea sau de a cumpăra pâine peste necesarul gospodăriei, de a o folosi eficient, dar și de a adopta o alimentație nutritivă și un stil de viață sănătos – în alte cuvinte, de a reconsidera rolul pâinii în viața fiecărei persoane.

În paralel cu această campanie, LA LORRAINE demarează continuu diverse activități de sprijinire a comunităților mai puțin dezvoltate, atât din Câmpia Turzii, cât și din alte orașe din țară. În ultima perioadă, compania a fost implicată, alături de alte companii din grup, într-un proiect amplu de întrajutorare a Ucrainei și de sprijinire a refugiaților.

O creștere de 51% în 2021

Pentru LA LORRAINE anul 2021 s-a încheiat cu o cifră de afaceri mai mare decât cea anticipată, de aproximativ 217 de milioane de lei, înregistrându-se astfel o creștere de 51% față de anul 2020, an în care criza generată de pandemia de COVID-19 a avut efecte semnificative asupra business­ului.

În privința previziunilor financiare pentru acest an, LA LORRAINE România se afirmă drept încrezătoare, așteptându-se la un randament economic mai ridicat față de cel din anul precedent. Astfel, conform estimărilor realizate de companie, cifra de afaceri pentru anul 2022 ar trebui să se ridice la suma de 250 de milioane de lei.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/la-lorraine-traditie-si-pasiune-in-arta-panificatiei/