Stiri: Retail

La Pescaderia Pipera

La Pescaderia, primul restaurant-pescărie din Europa, se deschide în Pipera

15.10.2019

La Pescaderia Pipera. La Pescaderia, primul restaurant-pescărie din Europa, se deschide în România. Acesta este situat în Pipera. Peștele cu care unitatea este aprovizionată provine direct din Portul Villajoyosa de lângă Alicante, Spania.

La Pescaderia Pipera. Antreprenorul român Sorin Barbu

Restaurantul-pescărie a fost deschis de către antreprenorul român Sorin Barbu, fondatorul lanțului de restaurante cu specific Spaniol Alioli.

Conform acestuia, este pentru prima dată în istoria de zeci de ani a acestui port când o firmă privată non-spaniolă are acces direct la licitațiile zilnice, și aduce pește de captură la prima mână, în maxim 48h, fără să urmeze traseul standard din patru pași: Port – Piețe de pește en-gros din Spania – Piețe en detail din Europa și Restaurant.

La Pescaderia Pipera. Portul Villajoyosa din Spania

Portul Villajoyosa din Spania este una din sursele principale de pește și fructe de mare de captură de unde se aprovizionează marile piețe en gros din Barcelona, Madrid și Valencia. Tot de acolo se aprovizionează și cei mai importanți furnizori de pește proaspăt pentru țări precum:

  • Franța
  • Italia
  • Olanda

La acestea se adaugă state din întreaga Europă.

Un moment istoric

“Este un moment istoric pentru industria de restaurante din Europa și, ca român, sunt extrem de încântat să pun România pe o hartă cheie în domeniul culinar din Spania. Clienții noștri se pot bucura de acum de produse la nivelul restaurantelor din capitale cu tradiție culinară, direct de la sursă. Deocamdată aducem o cantitate lunară de 1600 kg de pește, iar în acest moment avem în meniu aproximativ 30 de specii de pește și fructe de mare proaspete, între care specialități cum sunt creveții roșii și homarii albaștri. Cele mai vândute produse sunt barbunul, scorpia de mare, dorada sălbatică, lufărul, calamarul extra, caracatița și creveții roșii”, declară Sorin Barbu, fondator La Pescaderia by Alioli.

La Pescaderia Pipera. Conceptul de pescărie – restaurant

Conceptul de pescărie – restaurant La Pescaderia cuprinde o bucătărie deschisă. Acolo, chef-ul internațional de originie italiană, Andrea di Russo, gătește personal produsele de pește pentru a fi consumate pe loc sau pentru a fi luate acasă.

Principalele modalități de preparare au specific spaniol și portughez. Acestea sunt preparate la plită sau la cuptor.

La Pescaderia Pipera. Sistem de livestreaming

Un element de noutate este și investiția antreprenorului Sorin Barbu într-un sistem de livestreaming. Aceste le va permite în curând clienților să aleagă, din fața unui laptop sau a unui telefon mobil, produsele dorite direct din galantar, simulând astfel experiența de alegere a produselor din piața de pește.

“Prin acest concept ne-am asumat totodată și misiunea de a educa piața din România în privința diferenței majore care există între peștele de acvacultura (crescătorie) și peștele de captură, mai ales pentru sănătate. Peștele de acvacultură consumă hrană ce conține făina de pește și animală, antibiotice și antidepresive pentru că trăiesc în țarcuri și au tendința să se canibalizeze. În țările din vest nu se mai consumă deloc pește de baltă, considerat un pește sanitar, care este folosit doar pentru pescuit sportiv”, explică Sorin Barbu.

La Pescaderia Pipera. Experiențe gastronomice unice

În ultimii cinci ani, un număr semnificativ de restaurante românești au evoluat către a le oferi clienților experiențe gastronomice deosebite.

“Principalele provocări în managementul restaurantelor din București sunt legate de stabilizarea și motivarea echipelor, având în vedere deficitul de personal, autenticitatea conceptului, accesul la materie primă proaspătă și consecvența calității produselor și a serviciilor. Noul parteneriat cu Portul de Peste Villajoyosa ne ajută să redăm și în România aceeași calitate a produselor și a serviciilor de care au parte și spaniolii. Un nou stil de viață sănătos. Pește de captură proaspăt, adus direct din port”, declară Bianca Barbu, co-fondator La Pescaderia.

La Pescaderia Pipera. Adresă

La Pescaderia by Alioli este situat în Complexul Pipera Plaza pe Șoseaua București Nord 18 în orașul Voluntari.

Sorin Barbu a început cu o investiție de 180.000 de euro. Acesta estimează la finele anului 2019 o cifră de afaceri de 350.000€.

În fiecare săptămână peste 500 de clienți calcă pragul La Pescaderia, iar produsele proaspete sunt aduse de opt ori pe lună.

Citește și Lidl deschide două noi magazine, în Craiova și Șelimbăr