Labormed pharma îşi reevaluează portofoliul de medicamente

11.02.2015

Labormed pharma, companie parte a grupului american Alvogen, a anunţat că a demarat procesul de reevaluare a întregului portofoliu de medicamente, intenţia sa fiind de a delista de pe lista medicamentelor compensate produsele cu preţuri de producător de sub 10 lei.

Astfel, în condiţiile în care în anul 2014, consumul de medicamente fabricate de Labormed pharma a crescut valoric cu 2% faţă de 2013, în timp ce suma de plată a clawback a crescut cu 35%, conform raportărilor primite de la CNAS, Labormed pharma este în situaţia de a-şi regândi activitatea pe care o desfăşoară  în România.

“Nivelul insuportabil de 25% al taxei clawback ne-a determinat să reevaluăm întreg portofoliul de produse. Procesul de reevaluare se va finaliza până la sfârşitul lunii martie, deoarece nu dorim să avem o reacţie imediată sau ‘sezonieră’, aşa cum explică autorităţile creşterea nejustificată a consumului de medicamente din trimestrul 4 al anului trecut”, a declarat Laurenţiu Scheusan, CEO Labormed pharma.

Pentru produsele care au devenit deja neprofitabile prin noul procent de claw back, Labormed pharma va solicita, în prima instanţă, excluderea de pe listele de compensare, urmând ca ulterior, să ia în calcul încetarea procesului de fabricaţie şi retragerea de la comercializare. Pentru al doilea pas, procesul este mai complicat deoarece legislaţia în vigoare obligă producătorii să anunţe Agenţia Naţională a Medicamentului cu 12 luni înainte de retragerea unui produs de pe piaţă din motive comerciale.

“În ciuda apelurilor repetate ale producătorilor de medicamente generice, autorităţile continuă să ne ignore. În condiţiile în care, ca producător de medicamente generice ai un preţ înregistrat la 65% din preţul originalului, bugetul CNAS este consumat în proporţie de peste 70%  de medicamentele originale (71.46% conform datelor CEGEDIM sell out pe 2014) şi sunt cazuri în care banii pe medicamentele vândute nu sunt încasaţi pentru că distribuitorii şi farmaciile intră în insolvenţă, este total incorect ca la final să plăteşti trimestrial, uniform şi solidar taxa claw back, cu 25% din cifra de afaceri calculată la preţurile de decontare ( preţuri care includ şi adaosurile distribuitorilor şi farmaciilor şi care, în cazul produselor generice pot creşte preţul cu până la 30% peste preţul de producător)” a mai declarat Scheusan.

Citiți și despre: