Stiri: Constructii

Lafarge scoate la vânzare activele din România

07.07.2014

Holcim și Lafarge au făcut publică lista activelor propuse pentru dezinvestiție în cadrul planului de fuziune, printre operațiunile scoase la vânzare aflându-se și cele din România. Astfel, cele două companii au înființat un Comitet de Dezinvestiții în urma anunțului referitor la planul de fuziune din data de 7 aprilie, cu scopul de a pregăti procesul de dezinvestiții. Acest Comitet a elaborat o lista a activelor propuse pentru vânzare, pentru a anticipa eventualele solicitări ale autorităților din domeniul concurenței.

Lafarge și Holcim au mai parcurs o etapă în proiectul de fuziune în vederea creării LafargeHolcim, cel mai proeminent grup din industria materialelor de constructii”, au anunțat cele două companii, într-un comunicat de presă.

Pe lângă operațiunile din România, printre activele scoase la vânzare se număra uzină de ciment Mannersdorf a Lafarge, din Austria, activele Holcim din Franța metropolitană, cu excepția uzinei de ciment din Altkirch și a stațiilor de betoane și agregate din regiunea Haut-Rhin, activele Lafarge din Insula Reunion, cu excepția participației în cadrul Ciments de Bourbon, toate operațiunile Lafarge din Germania, activele operaționale ale Holcim din Ungaria și Serbia, precum și activele Lafarge Tarmac, posibil cu excepția unei uzine de ciment din Regatul Unit.

În plus, în Brazilia, Holcim și Lafarge vor depune în curând o notificare la autoritatea de reglementare din Brazilia, CADE, urmând să propună o lista cuprinzătoare de active de înaltă calitate pentru dezinvestiție.

Ambele companii vor analiză în continuare situațiile în care ar putea fi necesare dezinvestiții, în cazurile în care ar există suprapuneri sau în funcție de cerințele autorităților de reglementare. Aceste propuneri de dezinvestiții se supun evaluării de către autoritățile de reglementare, în cadrul unui proces continuu de dialog, atât cu autoritățile din domeniul concurenței, cât și cu partenerii noștri de afaceri, dacă este necesar”, au detaliat reprezentanții celor două companii.