FMCG

Lantmannen Unibake

LANTMANNEN UNIBAKE Romania demarează construcția noii brutării

01.10.2022

Noua fabrică va permite o creștere a output-ului cu fiecare linie de producție instalată,  la finalizarea brutăriei producția atingând câteva zeci de mii de tone. În ciuda perioadei de volatilitate accentuată și a numeroaselor dificultăți cu care se confruntă întreaga industrie, LANTMANNEN UNIBAKE România, având un business sănătos din punct de vedere financiar, o echipă alertă și agilă, precum și o viziune puternică pe termen lung, reușește să depășească greutățile generate de factorii externi, ba chiar mai mult, să mențină un trend crescător. Compania a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri în creștere cu peste 35% față de anul precedent. Acestea sunt  rezultatele creșterii distribuției, diversificării gamei de chifle fast-food și patiseriei, precum și lansării gamei de pâine. Ca și până acum, societatea își continuă strategia de a menține aceeași calitate superioară a produselor, factor esențial pentru dezvoltarea parteneriatelor cu clienții.

Totodată, compania pune un accent deosebit pe investiții. În acest sens, există un program anual de retehnologizare a brutăriei de chifle, care presupune investiții în utilaje și pregătirea forței de muncă, astfel încât să poată fi oferite produse de cea mai bună calitate, dar să se obțină și o eficiență crescută a producției.

Compania pune un accent deosebit pe investiții prin intermediul unui program anual de retehnologizare a brutăriei de chifle

„Un exemplu de investiție care va fi implementată foarte curând este robotizarea în zona de ambalare. Aceasta va avea ca efect o eficiență și mai bună în producție. Concomitent, avem în vedere și pregătirea personalului pentru operarea noilor echipamente. Alte investiții, cu impact direct asupra sustenabilității, sunt sistemul de panouri fotovoltaice și cel de recuperare și reutilizare a căldurii, care vor permite o scădere a consumului de energie convențională și folosirea energiei verzi”, ne-a declarat dl. Viorel Ognean, Managing Director LANTMANNEN UNIBAKE România.

Investiția de 100 milioane de euro în noua fabrică din județul Ilfov

LANTMANNEN UNIBAKE pregătește pentru perioada următoare o investiție majoră pentru economia românească. Este vorba despre o nouă brutărie, cu mai multe linii noi de producție, localizată în Pantelimon, Ilfov. În cadrul acestei unități se vor produce cu precădere specialități premium de pâine, în primul rând, întrucât există cerere pentru aceste produse, dar și pentru că cea mai mare parte a pâinilor premium sunt importate în prezent din centrul și vestul Europei. Producția locală va oferi numeroase avantaje, atât pentru parteneri, dar mai ales pentru consumatorii români. Brutăria nouă va fi inaugurată în toamna anului viitor și se estimează că va fi finalizată în intervalul 2026-2027.

LANTMANNEN UNIBAKE pregătește pentru perioada următoare o investiție majoră pentru economia românească

Noua fabrică va permite o creștere a output-ului cu fiecare linie de producție instalată. Se estimează că producția va atinge câteva zeci de mii de tone la finalizarea brutăriei. Această  investiție va transforma LANTMANNEN UNIBAKE într-unul dintre cei mai importanți producători de pâine din România, nu doar de chifle fast-food. De asemenea, va crește importanța României și pe harta europeană, în ceea ce privește panificația. Deloc de neglijat este și impactul social, întrucât această nouă unitate va permite angajarea a circa 300 de persoane.Puratos

Specialitățile de panificație, un loc aparte pentru consumatorul român

Pentru consumatorul român, pâinea și specialitățile de panificație ocupă un loc aparte în viața de zi cu zi. Suntem nația europeană cu cel mai mare consum de pâine pe cap de locuitor. Totodată, românii devin tot mai conștienți și atenți la calitatea produselor de panificație pe care le consumă și se observă cu ușurință un interes crescut pentru produsele curate și cu aport nutritiv crescut.

În calitate de producător, LANTMANNEN UNIBAKE Romania consideră că asigurarea unor produse curate și sănătoase reprezintă pur și simplu cea mai bună și responsabilă direcție.

Produse curate și sănătoase

Conceptul care pune pe primul loc produsele curate și sănătoase susține și inițiativele de sustenabilitate ale LANTMANNEN UNIBAKE România, axa Sănătate și Nutriție fiind una majoră, alături de Protejarea Mediului, adoptate la nivelul întregului grup LANTMANNEN UNIBAKE. Prin urmare, portofoliul local al companiei va fi unul destul de diversificat, care va acoperi multiple așteptări ale pieței, însă toate produsele sunt definite respectând aceleași principii de bază referitoare la nutriție.

Întrucât pâinea este un produs esențial în alimentația zilnică a populației, LANTMANNEN UNIBAKE consideră că deține o responsabilitate majoră în ceea ce privește calitatea și aportul nutrițional al produselor pe care le oferă zilnic românilor. Pâinile sunt pre-coapte și congelate, astfel încât să fie oferite clienților proaspăt coapte, în fiecare zi.

Prin congelare se păstrează proprietățile produsului, fără a fi nevoie de diferite adaosuri pentru menținerea prospețimii sau termenului de valabilitate, iar clienții se pot bucura de produse proaspete, calde chiar, cu textura, gustul și aroma perfecte, grație coacerii zilnice în punctul de vânzare. Caracteristicile texturale și de gust sunt obținute la standarde înalte, datorită cuptorului cu vatră din piatră care va fi instalat în brutăria nouă, soluția autentică pentru asigurarea crustei perfecte și aromei irezistibile a pâinii naturale.

LANTMANNEN UNIBAKE consideră că deține o responsabilitate majoră în ceea ce privește calitatea și aportul nutrițional al produselor pe care le oferă zilnic românilor

„În calitate de consumatori, apreciem pâinea proaspăt coaptă, cu gust și aromă naturale. Ne plac pâinile care arată bine, care au coaja mai tare, crăpată sau crestată, și miezul pufos, coapte pe vatră și care conțin maia. Pornind de la așteptările consumatorilor români, am definit proiectul noii brutării, astfel încât să răspundem doleanțelor acestora”, afirmă Dl. Viorel Ognean.

Proiecte de suflet pentru comunitate

De-a lungul timpului, LANTMANNEN UNIBAKE s-a implicat în numeroase proiecte de suflet. Unul dintre cele mai frumoase proiecte de responsabilitate socială în care compania s-a implicat este cel de învățământ dual, proiect care presupune „adopția” unei clase de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Cezar Nicolau și susținerea acesteia pe parcursul celor 3 ani de școlarizare. Concret, acțiunile LANTMANNEN UNIBAKE constau în oferirea de suport financiar și contribuția la dezvoltarea competențelor elevilor, prin stagiile de practică. La finalul studiilor, elevii vor avea posibilitatea să se alăture echipei companiei, în calitate de angajați.

Unul dintre cele mai frumoase proiecte de responsabilitate socială în care compania s-a implicat este cel de învățământ dual

Totodată, societatea a pus umărul la construirea unei comunități mai prospere prin parteneriate cu diferite ONG-uri din zona educației și a asistenței medicale și sociale, prin suport financiar.

Nu în ultimul rând, LANTMANNEN UNIBAKE a donat produsele proprii către diferite organizații care activează în zona serviciilor de asistență socială.

„Sustenabilitatea este un subiect foarte important pentru noi, ca de altfel pentru întregul Grup LANTMANNEN, și avem mai multe inițiative deja implementate sau în curs de implementare. Spre exemplu, panourile fotovoltaice, care vor asigura minim 15% din necesarul de energie al brutăriei, cel de recuperare și reutilizare a căldurii generate în producție. În cazul noii brutării, fiecare element a fost gândit astfel încât impactul asupra mediului să fie minim, ca să nu mai vorbim de scurtarea lanțului de distribuție pentru produse. Există și alte inițiative cu impact în zona emisiilor de carbon sau îmbunătățirii caracteristicilor nutritive ale produselor”, mai spune Directorul General.

LANTMANNEN UNIBAKE în cifre

În ceea ce privește performanțele financiare, rezultatul obținut de LANTMANNEN UNIBAKE în 2021 a fost unul foarte bun având în vedere mediul turbulent, iar 2022 se prevede a fi la fel de favorabil pentru dezvoltarea business-ului.

„Cifra de afaceri a înregistrat un plus de peste 35%, dar profitul net a fost în scădere comparativ cu anul anterior, datorită unor efecte extraordinare. Anul acesta suntem încrezători că vom continua trendul pozitiv, chiar în contextul volatil al creșterilor excepționale de cost”, a declarat, în încheiere, Dl. Viorel Ognean, Managing Director LANTMANNEN UNIBAKE România.

Citește și: https://jurnaluldeafaceri.ro/lantmannen-unibake-romania-produse-de-panificatie-de-inalta-calitate/