Stiri: Retail

Lanţul de cafenele 5 to go, finalist la Central European Startup Awards 2017

08.08.2017

Lanţul de cafenele 5 to go a fost desemnat drept finalist național în cadrul Central European Startup Awards 2017. Brand-ul a fost nominalizat în cadrul secțiunii Best Social Impact Startup, secțiune care ia în considerare ritmul de dezvoltare al business-ului în ultimul an, bazându-se pe creșterea cifrei de afaceri, inovație și impactul business-ului asupra societăţii, luând în considerare implementarea de noi soluții culturale, sociale și ce ține de mediul înconjurator.

De la înființare și până la ora actuală, 5 to go a devenit cea mai mare rețea de francize românești HoReCa de pe teritoriul țării, creând totodată peste 35 de noi societăți comerciale în ultimii doi ani și în jur de 150 de noi locuri de muncă. Prin urmare, lanţul de cafenele contribuie activ la dezvoltarea societății și a comerțului stradal, un important element pentru creșterea turismului românesc.

De asemenea, campaniile și activitățile de CSR reprezintă și ele un important pilon în filosofia antreprenorială și etică a fondatorilor brand-ului, Radu Savopol și Lucian Bădilă.

La ora actuală, compania care operează lanţul de cafenele derulează campania socială intitulată #BaristaPentruOZi, campania care are drept scop susținerea copiilor diagnosticați cu autism și alte probleme de adaptare la mediul înconjurator. Campania este susținutăde peste 15 personane publice din România ce și-au arătat sprijinul, devenind barista pentru o zi în una dintre cafenele 5 to go, iar tot profitul acelei zile a fost donat Asociației Bulgăre de Lumină.

În plus, compania se implică și în mediul sportiv, unde tinerii cu performanțe și cu un viitor promițător, însă cu posibilități financiare reduse, sunt susținuți în demersurile lor profesionale. Cel mai recent exemplu îl reprezintă Diana Mihaela Turcu, tânăra ce a participat la competiția HAYASHI HA SHITO RYU KAI, 8th WORLD CHAMPIONSHIP KARATE & KOBUDO de la Barcelona din 29 și 30 Iulie. Ea a obținut locul 3 la Kata individual și tot locul 3 la kata echipe, iar 5 to go a facilitat cu bucurie deplasarea sa la această competiție.

„Pentru 5 to go oamenii sunt cei mai importanți, motorul existenței acestui business, fie că vorbim despre francizați, clienți, angajati sau colaboratori și parteneri, contribuția este la fel de importantă, în egală măsură. Fără toți acești oameni, performanța acestui business nu ar fi ajuns la acest nivel astăzi și de aceea ne dorim să întoarcem societății căldura cu care ne-a primit și este susținută zi de zi”, a spus Radu Savopol, Co-fondator 5 to go.