Stiri: Retail

Lanțul de restaurante Spartan

Spartan a ajuns la 80 de restaurante

20.10.2022

Lanțul de restaurante Spartan, inaugurat în anul 2012 la Suceava, a ajuns la restaurantul cu numărul 80, care a fost inaugurat în data de 30 septembrie 2022 la Barcelona. Este al doilea restaurant Spartan deschis în afara granițelor țării, după cel de la Viena, în decembrie 2021. Cea mai de succes franciză de fast-food creată în România va deschide un al doilea restaurant în Castellon, orașul din Spania cu una dintre cele mai mari comunități de români.

Ce spune Ștefan Mandachi?

”Ne dorim de mai mulți ani să ducem în toată lumea Spartan, un brand 100% românesc, conceput integral la țara noastră. Obiectivul este foarte clar: să construim un brand global, care să se adapteze fiecărei culturi. Împreună cu o echipă fantastică de români, vom inaugura un restaurant în cel mai iubit oraș din Spania, Barcelona. Brandul nu este cunoscut în Spania încă, de aceea mizăm pe comunitatea noastră de români să ne sprijine la început” a declarat fondatorul Spartan, Ștefan Mandachi.

Grupul de companii Strong MND Corporation, condus de către Ștefan Mandachi, este cel mai mare contributor la Bugetul de Stat din industria HoReCa în județul Suceava, Spartan fiind și unul dintre cei mai mari angajatori la nivel național cu peste 1200 angajați.

Planurile omului de afaceri Ștefan Mandachi, suceveanul care a reușit să transforme brandul Spartan în cel mai mare lanț de restaurante din România și primul care se extinde în Europa, nu se opresc aici.

Alte 15 restaurante urmează să fie deschise în 2023

Alte 15 restaurante urmează să fie deschise în 2023 în:

  • Austria
  • Spania
  • Franța
  • Germania

Proiectele sunt bugetate deja, anunță reprezentanții Spartan. Aceștia precizează că se pregătesc să intre și pe piața din Anglia, cu un prim restaurant deschis la Londra în regim de franciză. Un restaurant francizat începe de la suma de 375.000 de euro fără tva, investiția aparținând în integralitate francizatului, adică noului partener.

Lanțul de restaurante Spartan. Franciză

La finalul anului 2022 vor fi funcționale în total peste 80 restaurante Spartan, dintre care 43 sunt în sistem de franciză. Cele din România sunt deschise în București și în alte 44 de localități din țară, în principalele orașe ale României. Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup în 2021 este de aproximativ 35 de milioane de euro (proprii 17 de milioane de euro, francizate: 18 milioane de euro).

În Europa, funcționează deja două restaurante Spartan: la Viena și cel de la Barcelona.

Un nou restaurant Spartan se va deschide la Castellon

Următorul restaurant Spartan se va deschide tot în Spania, la Castellon (contract semnat cu deschiderea în decembrie 2022). Urmează apoi Madrid, unde sunt deja închiriate spațiile și vor începe pregătirile de deschidere în primăvara lui 2023.

Ștefan Mandachi anunță optimist planurile de viitor ale lanțului Spartan: 100 de restaurante în 5 ani în Spania, din care 50% proprii și 50% francizate și cucerirea întregii piețe europene de Fast-Food.

Citeşte şi S-au deschis două noi restaurante greceşti Spartan. Unde sunt acestea situate?